Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

VRT trekt uitzending Frozen Kids in

In ‘Bevroren kinderen’ zou het VRT programma Koppen XL enkele hartverscheurende getuigenissen van mannen die als kind misbruikt zijn gaan uitzenden. Geruime tijd waren aankondigingen te zien op de Belgische TV op EEN en ook in alle programmaoverzichten was Bevroren Kinderen, de verkorte versie van Frozen Kids, aangekondigd. Maar iets meer dan 24 uur voor uitzending kreeg de organisatie een telefoontje dat de VRT de uitzending terugtrekt i.v.m. klachten die zijn binnengekomen. De aard en omvang van de klachten zouden afkomstig zijn van een familielid van een van de geïnterviewde mannen die dreigde juridische stappen tegen de VRT te ondernemen als men tot uitzending zou overgaan. Vanmiddag heeft VRT laten weten dat dit niet het geval is.

“We zijn stomverbaasd en onthutst zo kort voor uitzending. Alles was in kannen en kruiken en goedgekeurd door de VRT.” Zo vat Cees Franke, de maker van de film, zijn gevoel samen. Cees Franke heeft de geïnterviewden van Frozen Kids inmiddels persoonlijk benaderd en voor zover mogelijk persoonlijk gesproken om hen het nieuws mee te delen. Verdere berichtgeving hierover is te volgen via Twitter @bevrorenkind.

Cees Franke laat in een reactie weten gevoelsmatig heen en weer geslingerd te worden tussen ongeloof en ontzetting dat iets wat contractueel is vastgelegd opeens zo kan veranderen.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.