Nederlandse biografie NdromedaNdromeda is het pseudoniem van singer songwriter en multi-instrumentalist Ciska Ruitenberg uit Hoorn. Vanaf eind jaren negentig tourde Ciska Ruitenberg en maakte ze diverse albums met indierockband Spot en Violet en het legendarische Rotterdamse triphopcollectief Flying Dutchman. Daarna gooide Ciska Ruitenberg het over een andere boeg.

Ciska Ruitenberg beinvloed door country en blues
Beinvloed door oude country en blues nam Ciska Ruitenberg onder de naam Ndromeda met Jaco Bouwmeester een titelloze EP op. Het werd een onconventionele mix van oud en nieuw met lapsteel, banjo en dobro. Verder werkte Ciska Ruitenberg met een keur aan muzikanten zoals singer/songwriters White Eagle Jones, Sami Kukka (Finland) en Gerhardt, violist Arjen de Graag, drummer Gerrie Spaansen, contrabassist Gerco Aerts en trompettist Wouter Hakhoff.

Dromerige country noir, duister en liefelijk tegelijkertijd als Paris, Texas (filmsoundtrack van Ry Cooder) met de hypnotiserende zang van Ciska Ruitenberg. In de traditie van Joni Mitchell, met een onderlaag van Patti Smith en Portishead.