Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Alle 19 miljoen foute chocoladeletters de winkels uit!

eerlijke chocoladelettersIn Nederland worden jaarlijks 19 miljoen foute chocoladeletters verkocht. Dat is 85 procent van alle letters. Honderdduizenden cacaoboeren en hun gezinnen zijn daarvan de dupe. Zij krijgen geen eerlijke prijs voor hun product en moeten werken onder slechte arbeidsomstandigheden. De Groene Sint strijdt al twee jaar voor eerlijke chocolade.

Oxfam Novib en de Groenen Sint roepen chocoladefabrikanten en winkels op vanaf 2010 alleen nog maar eerlijke chocoladeletters maken en verkopen. Want alleen eerlijke letters dragen bij aan een zelfstandig bestaan zonder armoede voor cacaoboeren in ontwikkelingslanden

Eerlijke chocolade herken je aan het Max Havelaar- en/of Eko-keurmerk. Alle letters van Verkade en Tony’s Chocolonely zijn gemaakt van eerlijke cacao en voorzien van het Max Havelaar-keurmerk. Dat geldt ook voor de letters M, P, en S uit het Albert Heijn Puur & Eerlijk-assortiment. Natuurvoedingswinkels bieden een (beperkt) assortiment biologische letters voorzien van Eko-keurmerk.

Kijk op Groenesint.nl wat je zelf kunt doen.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.