Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Salarissen top NS koppelen aan prestatienorm?

Ns_2

Het schijnt dat de treinen weer te laat rijden. Niet dat ik er last van heb, maar het schijnt. Toen ik nog een krant las stond er regelmatig een artikel over in waar vooral klagende reizigers aan het woord werden gelaten. Deze mensen staan vaak ook op het perron maar sinds ik een Ipod heb, heb ik geen last meer van ze. Net zoals ik geen last heb van te laat binnen rijdende treinen. Of ik nou om 19.30 of 20.00 thuis kom is niet iets waar ik me heel druk om kan maken. En de keren van extreme vertraging zijn nog bij te houden op één hand door iemand die drie vingers is kwijtgeraakt in de houtzagerij.

Een maand geen salaris

Het CDA wil de prestatienorm koppelen aan het salaris van de NS-top. Er zullen best machinisten zijn die jaloers op het salaris van hun directeur zijn en hierdoor geneigd zijn wat vaker op de rem te trappen. Ik kan me al voorstellen hoe de machinisten onder elkaar afspreken om een maand lang alle treinen met vertraging te laten arriveren. Dan krijgen de topmannen die maand helemaal geen salaris. Lachen toch?

De waarde van dingen

Ik schat Balkenende zo in op het type gelijke monniken, gelijke kappen. Zullen we dan gelijk ook maar het salaris van alle ministers inclusief dat van de minister-president koppelen aan een prestatienorm? Als er bijvoorbeeld een Nederlandse soldaat wordt doodgeschoten in Afghanistan, dan krijgt de gehele regering gewoon het hele jaar geen salaris. Want we moeten natuurlijk wel de waarde van dingen blijven inzien.

Nieuwe verkiezingen in 2007?

Terwijl jullie je druk maken over een trein die later binnenrijdt, geven onze jongens in Afghanistan hun leven om de terroristische dreiging die wij – ook volgens Balkenende – voelen te verminderen. De voorzorgsmaatregelen die wij hiervoor kunnen nemen (de rampenkaart) heb ik overigens ook nog wel het een en ander op aan te merken, maar dat is voor later. Want weet je wat pas echt gelijke monniken, gelijke kappen zou zijn? In veel bedrijven krijgen werknemers aan het einde van het jaar  bij een goede prestatie een bonus uitgekeerd. Bij een prestatie onder de norm zouden zij dan ook gekort moeten worden op hun salaris. Ik ben benieuwd of er bij de verkiezingen (die dit jaar ongetwijfeld weer komen) er dan nog iemand op het CDA zou stemmen.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.