Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

30 januari 2004, Een prachtige dag (Deel 1)

Wat begon als een pechdag werd uiteindelijk een prachtige dag. Ik stapte iets later, niet veel veel later, een minuut of twee, maar ging daardoor wel te laat naar m’n werk. Marielle had donderdag de hele dag al harde buiken om de tien minuten. Ook vannacht had ze daardoor geen oog dichtgedaan. “Zal ik thuis blijven,” vroeg ik, want de harde buiken bleven maar komen. “Nee, hoor. Het zijn oefenweeën denk ik. Het doet niet echt zeer en er zit ook geen regelmaat in.”

Jesse wilde alleen maar eten als ik een stukje brood in z’n mond stopte. Ook al zat er pasta op. Het was al bijna 8.10 toen ik buiten stond. En nog kon ik niet weg. De straat was afgesloten door de vuilniswagen die kliko’s leegde (met daarin Lou Bega en Bon Jovi). De enige andere uitgang werd versperd door een vrachtwagen die lekker asociaal midden op de weg was gaan staan.

Tot mijn schrik zag ik dat m’n mobiel ook nog leeg was. Wat nou als Marielle me belde. Dan was ik niet bereikbaar. Maar als ik nu terug naar huis zou lopen voor een andere mobiel zou ik zeker te laat komen op m’n werk. Na drie minuten rondjes rijden was de asociale vrachtwagenbestuurder eindelijk opgerot en kon ik de straat verlaten.

Ook de hele verdere reis zat het tegen: zondagsrijders (wie verzint dat nou op vrijdag), trekkers, achteruitparkerende vrachtwagens… Wonder boven wonder kwam ik toch nog redelijk op tijd op m’n werk. Zij daarboven hadden het toch goed met me voor op deze dag.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.