Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Boris te gast in het Muziekcafe

Het klinkt zo mooi de belofte van het televisieprogramma de x-factor (voorheen Idols): we maken een ster van je! Maar of je als beginnend artiest nu met je kop op televisie komt in dergelijke programma’s of niet, je moet het uiteindelijk zelf doen. Je zag het aan Jamai die nu nota bene carrière maakt in de musicalwereld.

Ook BorisBorisalbum geeft toe dat het na Idols toch wel erg snel weer stil werd. Maar dat gaf hem ook de tijd goed na te denken hoe hij dit bij een volgend album moest aanpakken. Dit album is er inmiddels maar dat zal weinig mensen zijn ontgaan. “We besloten gezamenlijk voor een andere aanpak. Geen posters, geen televisiecommercials. Geen randverschijnselen. De muziek moest centraal staan,” zo vertelt Boris. “We organiseerden flashconcerten. De locatie was vooraf niet bekend. De fans moesten dus echt op zoek naar ons.” Het wierp zijn vruchten af. De cd Holy Pleasure kwam binnen op 15 en steeg al snel door naar de top 10.

Lennon/McCartney
De nummers op het album zijn tot stand gekomen in samenwerking met een aantal buitenlandse Boris_2 songschrijvers. “Ik heb gemerkt dat deze werkwijze mij toch wel het beste ligt,” aldus Boris. Net zoals Lennon en McCartney dus deden. Of Mick Jagger en Keith Richards. Op single Beautiful Day na hebben de nummers op Holy Pleasure nog niet die tijdloze kwaliteit. “Ik heb concessies moeten doen,” grijnst Boris. “Ik heb bij deze mensen wel geleerd dat het niet uitmaakt of je Michael Jackson of Boris Titulaer heet. De liefde voor het liedje staat centraal ongeacht het budget.”

Clubtour
Met twee singles van het album en een derde op het punt van uitkomen als bagage, gaat Boris nu met zijn liveband de clubs langs. Hoogtepunt daarbij is natuurlijk poptempel Paradiso waar ze in maart op het podium staan. Met de eerste twee concerten volledig uitverkocht is de start van de tour in ieder geval voortvarend. In januari stonden ze ook al op Noorderslag en dat voelde als een heuse overwinning op het toch overwegend alternatieve publiek. “Als je met een soul/pop/funk crossover erin slaagt de vlam in de pan te laten slaan tussen de overwegend alternatieve bandjes, dat is gewoon keigaaf!”

Marvin Gaye

Het is zijn Nederlands-calvinistische instelling waardoor hij zich met een album dat krap drie maanden in de winkel ligt en een net gestarte clubtour toch alweer probeert te focussen op nieuw materiaal. “Over een jaar hebben we wel zo’n beetje in alle Nederlandse clubs gestaan en dan moeten er gewoon weer nieuwe songs zijn.” Maar het buitenland lonkt ook. Alle bladen schrijven het. Boris fantaseert hardop:”Een showcase in het buitenland. Dat zou wel mooi zijn zeg.” Maar daar denkt het voltallige personeel van het Muziekcafe anders over.
Een compromisloze Boris die geheel zijn eigen weg gaat, dat zou pas mooi zijn. Een beetje alsof Marvin Gaye weer in Nederland zou wonen (red. eigenlijk woonde hij in Belgie.) Het zal nog wel even op zich latenGaye wachten waarschijnlijk. Marvin was de eerste tien jaar immers ook nog genoodzaakt naar de pijpen te dansen van zijn platenmaatschappij. Met Beautiful Day heeft Boris in ieder geval al zijn eigen “I heard it through the grapevine” geschreven. Terwijl Marvin ten tijde van zijn tweede album er nog achter moest komen dat hij toch echt niet voor crooner in de wieg was gelegd.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.