Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

DTM-weekend circuit zandvoort

4 september is het weer zo ver. Dan wordt er op circuit Zandvoort weer geracet in het kader van het DTM-kampioenschap. Dit kampioenschap wordt gezien als de formule 1 onder de touring car-races. Vorig jaar won onze Nederlandse trots Christijan Albers de race. Hoe zal het hem dit jaar vergaan? Helaas ben ik dit jaar afwezig en kan ik er geen verslag van doen. Daarom een fictief verslag. Veel leesplezier.

Bloedstollend en zenuwslopend
Komt het door het Nederlandse asfalt, het enthousiasme van de Nederlandse supporters of is het toch iets anders waardoor de wedstrijd die verreden wordt op Circuit Zandvoort ieder jaar weer een van de bloedstollendste is van het hele DTM-seizoen? Het zal er vast iets mee te maken hebben dat het circuit als een van de laatste in het seizoen wordt aangedaan. De coureurs halen alles uit de kast. Voor hen is het de laatste mogelijkheid de concurrentie voortijdig uit te schakelen. Ook het publiek weet dat. Vooral de laatste jaren, mede door de goede prestaties van de Nederlandse deelnemers, komt men in steeds grotere getale op het DTM-weekend in Zandvoort af.

Alle records gebroken
Afgelopen weekend streek de DTM-caravaan weer neer in Zandvoort. Het goede weer zal er ook debet aan zijn geweest dat alle records werden gebroken. Niet alleen de bezoekersaantallen, ook het ronderecord sneuvelde. Christijan Albers, reeds baanrecordhouder, nam ook het DTM-ronderecord van Mattias Ekström over door een tijd neer te zetten van 1 minuut 35.470 seconden. Door ook tijdens de kwalificaties goed te presteren kon onze nationale held vanaf een vierde positie starten. Pas in de 32ste ronde lukte het hem de koppositie over te nemen maar hij gaf hem daarna ook niet meer af.

Valse start
Voor de baanofficials was het een drukke dag.
Gelijk na de start ging het al mis. Veteraan Emanuele Pirro, rijdend voor het Audi-team van Reinhold Joest, kon zijn Italiaanse opvliegendheid niet bedwingen. Waarschijnlijk teleurgesteld door zijn slechte prestaties tijdens de kwalificatierondes maakte hij bij het nemen van de eerste bocht al een stuurfout waardoor zijn 3 achtervolgers boven op hem reden. Na twee neutrale rondes was de ravage eindelijk opgeruimd en vond er een herstart plaats. De aantrekkelijke pitspoezen, ondanks de herfstige temperatuur nog behoorlijk luchtig gekleed, ontfermden zich vol overgave over de gecrashte coureurs.

Uitzicht op kampioenschap
Het hele weekend zat de stemming er goed in. Het publiek liet zich dan ook veelvuldig horen na de zoveelste prachtige inhaal-manoeuvre. Vanaf de 32ste ronde, toen Christijan Albers de koppositie overnam, overstemde het gejuich bijna het motor-geronk van de DTM-karavaan. Na het vlaggen met de zwart-wit geblokte vlag nam een uitzinnige menigte bezit van het circuit en bracht Christijan Albers op handen naar zijn welverdiende podiumplaats. Een resultaat waardoor hij nog steeds uitzicht heeft op het kampioenschap.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.