Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Geen toastje zalm meer

Ik zeg het bijna wekelijks tegen m’n vriendin: eigenlijk zouden we meer vis moeten eten. Dat is hartstikke gezond. Daar zitten Omega3-vetten in enzo. Goed tegen kanker en andere enge ziektes. We eten ook al best veel vis maar het kan altijd meer. ’s Avonds nemen we vaak een toastje met tonijnsalade en soms smeren we er ook wel eens zalmsalade op. Maar ik heb zojuist na het lezen van de intermediair van 15 januari haar gezegd voorlopig maar geen zalm meer te kopen.

Het grootste gedeelte van de in Nederland verkrijgbare zalm komt uit kwekerijen. Door het speciale dieet waar deze kweekzalm op gezet wordt, stapelen de gifstoffen zich op in de vetcellen. Hierdoor zou het eten van zalm juist kanker veroorzaken. Volgens het voedingscentrum zijn de concentraties gif niet hoog genoeg om ons zorgen over te maken. Maar het zet je toch aan het denken.

Share : facebooktwittergoogle plus



1 Responses

Leave us a comment


  • Sandertje® on

    Ik zit vanavond tot aan m’n ellebogen in de gerookte paling. Heerlijk!!! :)


Leave a Reply