Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Jackie Greene: te bluesy?

Ik ben bijna tevreden. James Blunt is een gevestigde artiest. Ook met James Morrison gaat het de goede kant op. Nu alleen The Kooks nog en het popjaar 2006 is geslaagd. Wat ik alleeJackien niet begrijp is waarom ik in Nederland maar niets hoor. van Jackie Greene. Lang leve de illegale mp3-sites, want anders had ook het origineel bij mij niet in de cd-speler gelegen. Het was puur toeval dat ik met hem in aanraking kwam. Maar wat ben ik er blij mee. Als je dit jaar nog één cd wilt aanschaffen, raad ik je dan ook aan voor Jackie Greene te kiezen.

Zonnig en opgeruimd

Jackie Greene komt uit het zonnige Californie en waar de stemmen van James Blunt en James Morrison bij veel mensen nog het verkeerde kippevel teweeg kunnen brengen, is dat bij Jackie Greene niet het geval. Zijn muziek heeft net dat rauwe randje dat misschien ook de fans van The Kooks kan aanspreken. Een jonge Mick Jagger die echter moeiteloos een soulvolle blazerssectie in zijn arrangementen verwerkt. John Fogerty, de ex-frontman van Creedence Clearwater Revival laat al jaren na nieuwe kwalitatieve songs aan zijn repertoire toe te voegen. Inmiddels is het niet meer nodig want Jackie Greene treedt in zijn voetsporen: Download Hollywood.mp3.

Ouderwets vakmanschap

Het zijn vooral namen van een vorige generatie waar Jackie Greene mee valt te vergelijken. Daar waar James Blunt en James Morrison veel meer de tijdsgeest aanvoelen. En ook voor de fans van The Kooks zal Jackie Greene waarschijnlijk net niet avontuurlijk genoeg zijn. Tot de Muziekcafe Drive-in Show de verschillende ouderensozen weer aandoet zal Jackie Greene dus voorlopig nog mijn eigen ruwe maar gevoelige briljant blijven: Download Marigold.mp3.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.