Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Johnny Dowd eindelijk volwassen?

Dowd Na het uitbrengen van twee albums vorig jaar (waarvan één in samenwerking met Jim White) is Johnny Dowd alweer de studio ingedoken voor een volgend album getiteld “Adultery,”. Johnny zal toch niet volwassen zijn geworden? Het enige wat de officiele bronnen loslaten is dat het album “iets anders” zal zijn dan zijn eerdere releases. En dat voor de man die zich elk album opnieuw lijkt uit te vinden. Dat was al met zijn tweede album Pictures from Life’s Other Side die is opgenomen in het boek “Fear of Music: The Greatest 261 Albums Since Punk and Disco,” geschreven door Garry Mulholland.

Ander nieuws is dat Johnny meedoet op het nieuwe album van Jackie Leven. Door het gerenommeerde magazine Uncut als volgt omschreven: “. . . the centrepiece is Johnny Dowd’s performance of poet Kenneth Patchen’s The Skaters, a truly unsettling, seven-minute implied confession of a lover’s murder, a horror he ‘cannot tell’.” De release van “Oh, What a Blow That Phantom Dealt Me!” is maandag 19 februari.

De tourdata met Stuurbaard Bakkebaard zijn bekend. Het belooft een heus spektakel te worden met in totaal vijftien muzikanten. Op de setlist komen niet alleen songs van Johnny Dowd en Stuurbaard Bakkebaard te staan maar ook enkele bijzondere covers. Ze zullen onder de naam Beukorkest door Nederland trekkenStuurbaard_1 op onderstaande data:

5 april: Mezz, Breda
6 april: Brogum, Zierikzee
7 april: Goudvishal, Arnhem
8 april: Paaspop, Schijndel
11 april: Vera, Groningen
12 april: 013, Tilburg
13 april: Witte Theater, IJmuiden
14 april: Hedon, Zwolle
15 april: Ekko, Utrecht

Check de site voor een voorproefje.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.