Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Nightshopping

Wat is het toch handig die avondopenstelling van de supermarkten. Al heel wat jaren is het mogelijk om na het werk op je gemak de boodschappen te halen. Niet dat ik er gebruik van maak. Meestal kom ik compleet uitgeteld thuis en boodschappen doen is dan wel het laatste waar ik aan denk. Maar dinsdag heb ik me over laten halen. Zelfs de keuze van supermarkt liet ik me opdringen. Supermarkt Deen – die mij al lang als klant verloren heeft – is de dichtstbijzijnde en dat is natuurlijk wel zo makkelijk. Zeker als ik me er echt naar toe moet slepen.

Uitverkocht

Met het boodschappenlijstje in de hand blijft het winkelwagentje wel opmerkzaam lang leeg. De bananen zijn legergroen, oneetbaar dus. Ik loop drie keer langs de zuivel maar er staat echt geen enkel pak melk meer. De kipfilet ligt er alleen nog in grootverpakking. Het brood is op. Er zijn zelfs geen kadetjes meer.

Waarom dan open

Ik kan me zo voorstellen dat de avondopenstelling er gekomen is als service aan de klant. Waarschijnlijk denkt niet elke supermarkt er bij na wat de klant bij hen komt doen. Als ik mijn kostbare avond al wil opofferen dan doe ik dat voor dagverse producten. Als die er vervolgens niet zijn krijk ik al snel het idee dat Deen met haar avondopenstelling uitsluitend winstmaximalisatie op het oog heeft. En dat kan toch nooit de bedoeling zijn.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.