Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Power to the bloggers

Ha, waar een posting al niet goed voor is. Tweede Kamerleden Arda Gerkens (SP) en Nicolien van Vroonhoven (CDA) zijn het met me eens: het op internet doorverkopen van concertkaartjes moet aan banden worden gelegd. Wat zeg ik? Het zou verboden moeten worden!

Daarom wordt er momenteel gewerkt aan een wet die de online tickethandel verbiedt. Maar betekent dit dat ik binnenkort mijn kaartjes niet meer online kan bestellen? Nee, want de wet zit blijkbaar zo vernuftig in elkaar dat vooral online ticketshops zoals tickets4u.nl en ticketunlimited.nl, die zich voordoen als officieel verkooppunt, worden aangepakt. Zo meldt nieuwssite Nu.nl. Deze bureaus kopen een groot aantal concertkaarten in om deze tegen een hogere prijs door te verkopen.

Veilingsites als Marktplaats, waar ook particulieren die zijn verhinderd hun kaartjes aanbieden, worden vooralsnog buiten schot gehouden. Wij van het Muziekcafe zetten onze vraagtekens erbij of het wel daadwerkelijk verhinderde particulieren zijn.

Mojo

Concertorganisator Mojo juicht het wetsontwerp van de Kamerleden toe. “Die sites zien er uit als officiële verkooppunten, waardoor mensen vaak niet weten dat ze te veel betalen, dat maakt het zo erg”, zegt woordvoerder Lian van Leeuwen in de Volkskrant. Kaartjes voor de twee concerten die The Police in september in de Amsterdamse ArenA geven worden op deze websites bijvoorbeeld verkocht voor 130 euro, terwijl ze in de reguliere verkoop nog verkrijgbaar zijn voor 89 euro.

Risico

Rogier van der Heijden van ticketunlimited.nl vindt niet dat zijn bedrijf iets verkeerd doet. “Het is gewoon een kwestie van vraag en aanbod”, stelt hij. “Je hoeft geen 250 euro te betalen voor Lowlands-kaartjes. Ze zijn maandenlang verkocht voor de reguliere prijs, dus de liefhebber heeft al lang een ticket. Als je wacht loop je risico.” Alleen komt het door jou, Rogier, dat een concert regelmatig al na maximaal een dag is uitverkocht. Terwijl de status van de artiest hier helemaal niet naar is.

bron: Nu.nl

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.