Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Rowwen Heze stelt haar fans teleur

Het is nooit grappig om er achter te komen dat je helden veranderd zijn in zakkenvullers. Ik ben geen zuinige aap. Ik geef nog altijd de voorkeur aan een originele cd dan een download. Maar sommige zaken brengen je toch aan het twijfelen. Zoals dat er in de behoorlijke stad waar ik woon voor de 80.000 inwoners en de 150.000 woonachtig in het nabije verzorgingsgebied geen cd-zaak à Plato is waar al mijn helden gewoon voor het grijpen liggen. Wel is er een Free Record Shop en vier min of meer vergelijkbare winkelformules. Gevijven kunnen ze zich echter beter de Free DVD Shop noemen gezien het assortiment.

de Free DVD Shop

Rowwen Een andere zaak die mij aan het twijfelen brengt is de nieuwe cd van Rowwen Heze die toevallig wel bij de Free DVD Shop verkrijgbaar is. Er zit dan ook een sticker op de hoes die vermeldt dat deze uitgave inclusief een dvd is. Let wel een lege dvd, zo kom ik thuis achter. Aardig van Rowwen Heze een gratis lege dvd maar wat heb ik daar aan? Hij is al voorbedrukt met een sticker nagenoeg identiek aan de cd.

Het boekje biedt uitkomst. Ik kan exclusieve beelden van de site downloaden en die op de dvd branden. Wat er niet bij vermeld wordt is dat dit gemiddeld drie euro kost afhankelijk van de betalingswijze. Zo worden trouwe fans dus beloond voor het kopen van de originele cd in een tijd waarin dit niet meer zo vanzelfsprekend is. Hopelijk is er geen informatie verloren gegaan bij het downloaden waardoor de beelden niet afspeelbaar zijn. Al blijft de drie euro voor mij weggegooid geld. Ik heb immers geen dvd-brander.

P.S. De folder van de Free Record Shop heeft het over concertbeelden die gratis gedownload kunnen worden. Ik zal (het management van) Rowwen Heze hierover nog een mail sturen om opheldering te vragen over de werkwijze van hun eigen label.

Share : facebooktwittergoogle plus1 Responses

Leave us a comment


  • Bert M on

    Dit doet mij denken aan een stunt die Normaal meerdere malen heeft uitgehaald, die brachten een ceedee uit, de Høkers kochten ‘m natuurlijk massaal (dit speelde zich af in ’t pre internet tijdperk) en als na een maandje of drie de fans de ceedee allemaal hadden, werdt-ie opnieuw uitgebracht maar nu met een ‘gratis’ bonus ceedee…
    Hoewel Normaal mijn bandje blijft, heb ik die bonus ceedees jaren later maar gedownload en voel me niks niet schuldig…


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.