Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Tops four

Najib en Julia waren in een hevige vrijpartij verwikkeld. Plotseling werd er met kracht tegen de voordeur geklopt. Nu pas drong het tot me door dat het geklop dat ik eerder hoorde en het gekreun van Najib en Julia nauwelijks had overstemde, niet het geluid was van de tegen elkaar bewegende heupen van het liefdespaar maar van iemand die zich toegang probeerde te verschaffen tot mijn huis.

Ik stopte de videorecorder en stond op. Door het raam zag ik een vrouw. Ik bekeek haar van top tot teen. Op een bepaalde manier was ze wel aantrekkelijk. Wat zou ze me te bieden hebben? Ik opende de deur.

“Hallo, ik ben Bernadette Webster en ik heb een boek geschreven.” Ze wees op het boek in haar handen. Nu pas zag ik dat ze wat vasthield. Haar uiterlijk had me toch enigszins afgeleid. Op het boek stond inderdaad de naam waarmee ze zich voorgesteld had. Maar ja, ik zou ook de buurt wel langs kunnen gaan met een boek van Jack Vance. Hallo, ik ben Jack Vance en ik heb een boek geschreven.

Vragend keek ik haar aan. Leuk dat je een boek hebt geschreven maar wat moet ik ermee? “Op deze manier probeer ik het boek te verkopen. M’n vriend is illustrator en heeft de tekeningen gemaakt. Humor zonder hersens is de titel. Het is een verhalenbundel. Van dingen die ik meegemaakt heb.”

Wat moest ik hier nou mee? Ik lees amper boeken. Heb amper tijd om m’n tijdschriften bij te houden. Ben zelf met een boek bezig. Ik koop nooit wat aan de deur!

“Misschien wil je hem even inzien?” Waarom draag je niet wat voor? Ik probeerde haar te interesseren voor het boekenprogramma van de lokale omroep waar ik actief ben. “Ik sta niet zo graag in de belangstelling.” “Dat sta je nu toch wel.” Ze lachte. “Dit is toch anders. Weet je wat, dan doe ik dat met m’n tweede boek.”

En daar ging Bernadette. Om aan te bellen bij de buren.

Share : facebooktwittergoogle plus4 Responses

Leave us a comment


 • Jan de Vries on

  In Google tikte ik Bernadette Webster in. En ik kwam vervolgens uit op je weblog. Het is ook de enige link met B W.
  Enfin. Bernadette is op dit moment haar boek aan het verkopen bij ons in de straat.
  Dat schijnt dan toch goeie handel te zijn. Want ze is al minimaal twee maanden bezig.

  Groet,

  Jan


 • lien on

  ook ik heb een boek van haar gekocht, leuke meid, leuk boek ;) doeiiiii


 • Kim on

  Ik heb ook een boek van Bernadette gekocht. Leuk boek is het. En inderdaad ook een leuke vrouw.


 • Patries on

  ook ik heb een boek van Bernadette gekocht, ze vertelde mij haar website nog…kben het dom genoeg vergeten :( anders had ik haar persoonlijk kunnen schrijven hoe ik gelachen heb om dat verhaal met die kunstarm ;)


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.