Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

What you see is what you get

Ik heb iets tegen programma’s die dagelijks worden uitgezonden. Zo kijk ik niet naar het journaal en ook GTST (voor de leek: Goede Tijden, Slechte Tijden) vind ik zonde van mijn tijd. Let op, ik spreek me niet uit over de kwaliteit. Want de flitsen die ik af en toe opvang zijn best vermakelijk. Maar zelfs voor de kwaliteitsserie Seinfeld geldt: elke dag dat trek ik niet.

Marielle kan echter niet zonder haar dagelijkse portie GTST dus keek ze naar de herhaling ’s ochtends. Tot vorige week. Want na het lezen van een persbericht van RTL4 kwam ik erachter dat de ochtendherhalingen niet helemaal hetzelfde zijn als wat er ’s avonds wordt uitgezonden.

RTL4 heeft de adviesleeftijd voor alle avondafleveringen van het hele seizoen van het programma GTST verhoogd van zes naar twaalf jaar. Er kwam namelijk een scène in voor van een zelfmoordenares met bebloede polsen. Dit bleek toch iets te heftig voor de meeste basisscholieren.
De ochtendherhalingen, die kunnen worden aangepast, blijven op wel zes jaar staan.

Zou dat met meer programma’s gebeuren?

De serie 24 bijvoorbeeld. Elke aflevering zou volgens het realtime-principe precies 1 uur laten zien uit het leven van Jack Bauer. Exclusief reclame kwam de zendtijd echter uit op zo’n 45 minuten.

Hoe zit dat met de DVD-box? Zijn de afleveringen daar wel 1 uur?

Share : facebooktwittergoogle plus2 Responses

Leave us a comment


  • Darch on

    Neuh. Seinfeldjes komen ook maar nauwelijks boven de twintig minuten uit.


  • mij on

    Daar gaat het realtime sellingpoint dan.


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.