Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Vleermuis in huis

laatvl2c-2.jpgDe afgelopen dagen hadden we een eigenaardig beestje te gast in ons nederige stulpje. Zien deden we hem niet. Aan het geluid te horen leek het een muis. Iets wat werd bevestigd na het eerste oogcontact. Toen we wat beter keken leek hij wel vleugeltjes te hebben. Vandaag is er iemand langs geweest van www.vleermuis.net om het diertje, beschermd bij de wet, in zijn nekvel te pakken en mee te nemen.

Hondsdolheid 

De vleermuis is beschermd in Nederland. De tijd dat hij bij ons te gast was, hebben we dan ook goed voor hem gezorgd. Joost, die hem kwam op halen, wist te vertellen dat het een laatvlieger was. De grootste vleermuis die in Nederland voorkomt. Terwijl het beestje zijn vleugels spreidde toonde hij haar – het was een vrouwtje – tanden waarmee ze hondsdolheid kan overbrengen. Ze leek hem echter niet besmet. Het was een nog jonge vleermuis. Waarschijnlijk was ze zo onfortuinlijk geweest om door een openstaand raam ons huis binnen te vliegen. Joost zou haar nog wat aan laten sterken en daarna weer vrij laten bij de kolonie vlakbij ons huis.

Radio

Gisterochtend had ik op de radio al aandacht besteedt aan onze bijzondere logee. Luister hier naar het geslaagde radiomoment met dank aan een spontane beller.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.