Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Arthur Japin in bibliotheek Hoorn

arthur japinVroeger hadden we De Grote Drie: Gerard Reve, Willem Frederik Hermans en Harry Mulisch (in de juiste volgorde). Eerstgenoemde twee schrijvers zijn niet meer onder ons. Laatstgenoemde houdt al jaren een winterslaap. Vervolgens hadden we een nieuwe Grote Drie: Karel Glastra van Loon, Arthur Japin en Arnon Grunberg. Eerstgenoemde is enkele jaren geleden overleden (lees Ongeneeslijk Optimistisch). Overgebleven zijn twee schrijvers waarvan veel mensen halsreikend uitkijken naar elk volgend boek.

Ik ben nu aan het lezen in het nieuwe boek van Arthur Japin De Overgave waarvan omstreeks 21 mei een recensie op deze site zal verschijnen: de dag dat Arthur Japin naar de bibliotheek van Hoorn komt voor een lezing. De droom van een Leeuw is een boek van Arthur Japin dat ik zeker elk jaar herlees. En deze avond kan betiteld worden als De droom van De Greeuw. Beide zijn zeer aan te bevelen voor de romantici onder ons. En daarmee is de lijn tussen Gerard Reve en Arthur Japin ook weer verklaard.

Share : facebooktwittergoogle plus2 Responses

Leave us a comment


  • Herr Meijer on

    *haal deze post meteen maar weg* Het is natuurlijk Arnon Grunberg *haal deze post meteen maar weg*


  • Rob de Greeuw on

    Je hebt helemaal gelijk. :) Ik heb het gelijk gecorrigeerd. Ik heb hier twee boeken van hem staan die ik allebei nog moet lezen. Eerlijk gezegd heb ik ze nog geen blik waardig gegund. Anders had ik zijn naam wel goed geschreven. :)


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.