Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Boek&cetera

Na een halfgeslaagde uitzending (met dank aan het onderwerp: W.F. Hermans) en een verschrikkelijke uitzending, heb ik Boek&cetera, het boekenprogramma van de VPRO zondagmiddag van 13.00 tot 13.30 op Nederland 3, een derde kans gegeven. Het eerste camerashot deed me al realiseren dat ik ook deze uitzending weer niet zou uitzitten. Fik Meijer was te gast, geen Vic maar Fik. Sorry hoor, maar dan zou ik toch echt een pseudoniem overwegen. Het was echter geen schrijver maar een geschiedkundige en eigenlijk zegt dit al genoeg over Boek&cetera. (Verschrikkelijk vergezochte naam overigens, noem het dan boek@cetera)

Herman Brood dosis aan speed
Fik praatte of hij een Herman Brood dosis aan speed had ingenomen. Totaal onnavolgbaar. De mooiste kant van zijn gezicht was subliem in beeld gebracht. Eén ding kan ik je wel vertellen: deze man moet ongelooflijk veel wind opvangen met die flappers van hem.

Eerste vraag van de interviewer:”Kan George Bush vergeleken worden met een Romeinse keizer?” Aha! Er is weer een link gezocht met de actualiteit (de serie Rome, een afrader overigens behalve als je dol bent op oorlogvoering) in dit helaas thematische programma.

Tips voor de redactie
Vergeefs spoelde ik door op zoek naar de boeken top tien, De bedrieg-je-echtgenoot tip van de week door Helene van Rooyen, het dit-is-er-deze-week-allemaal-uitgekomen-en-dit-vinden-we-er-van-overzicht uiteraard toegelicht door Gerrit Komrij, het hete nieuws uit literatuur land, de nominaties van de Karel Glastra van Loon bokaal, speculaties over wie er dit jaar wel worden uitgenodigd voor het jaarlijkse boekenbal en wie niet. Het was vergeefs. Helemaal niets van dit alles kwam ik tegen. Alleen Fik Meijer, de historicus die werd doorgezaagd. (denk ik, want ik heb alles zonder geluid en in dubbele snelheid aanschouwd)

Het is zo makkelijk om er iets leuks van te maken, lekker magazine-achtig, boeken op tafel, gepresenteerd vanuit het Amsterdamse café waar al die bekende koppen toch al komen. Boek&cetera is echter helaas een voorbeeld van hoe het niet moet.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.