Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Adverteerder hunkert naar creatief mediaadvies

bang & olufsenIk lees bijna geen krant en zie zelden een televisiecommercial. Adverteerders breken hun hoofd over hoe mij te bereiken. Ik luister internetradio, alleen dat hebben de meeste bedrijven nog niet ontdekt. Ik fiets met mijn ogen dicht. Slechts heel af en toe open ik ze net op tijd voor een abri. Je kunt nog het beste in de magazines staan die ik met volle aandacht lees: VN, Oor, Livexs en Esquire. Uit deze selectie zou je kunnen afleiden dat ik graag ergens een mening over heb, houd van mooie dingen en muziek de rode draad in mijn leven is.

Bang & Olufsen

Zaterdag las ik weer eens een krant. Daarin kwam ik een advertentie tegen van Bang & Olufsen. Ik werd geïntrigeerd door de vraag waarom een dergelijk product voor een, neem ik aan, kleine doelgroep in zo’n brede titel werd aangeprezen. Aanvullend onderzoek leerde dat Bang & Olufsen het niet voornamelijk van haar geluidskwaliteit moet hebben, maar vooral van het design.

57% van de lezers van de bewuste krant bevindt zich in welstandsklasse 3-5, ik neem aan dat dit niet de primaire doelgroep is voor een dergelijke geluidsinstallatie. Zeker in de huidige economische tijd zijn er weinig mensen die een half jaarsalaris zullen uitgeven aan een geluidsinstallatie.

Vergeet de reclamefolder niet

Bang & Olufsen zal met dit product meer conversie uit een reclamefolder halen dan uit een dagblad. Met betrekking tot het bereik van reclamefolders is geen onderzoek naar welstandsklasse gedaan. Wel is bekend dat naarmate de leeftijd stijgt, het bereik ook groeit. 55-plussers hebben een sterke binding met het medium en besteden er ook het meeste tijd aan. En laat dat nu net de doelgroep van Bang & Olufsen zijn (60 jaar, bron: Vivat.be) 95% van de contacten heeft naar aanleiding van een folder binnen 3 maanden een winkel bezocht. 15% heeft in die periode reeds een aankoop gedaan (bron: TBB 2008). Door middel van postcodesegmentatie valt er goed te targetten waardoor er sprake is van minder waste dan bij een dagblad.

Uiteraard is het dagblad voor veel andere producten nog wel een geschikt medium. Het is allemaal afhankelijk van doelgroep en doelstellingen.

Share : facebooktwittergoogle plus1 Responses

Leave us a comment


  • Geluid Amsterdam on

    Interessant om te lezen. De media waarin je adverteert hangen inderdaad altijd af van de doelgroep en de doelstelling. In dit geval ben ik het met je eens dat Bang & Olufsen beter voor een reclamefolder kan gaan om zo gerichter hun doelgroep te bereiken!


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.