Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Elbow wint Mercury awards 2008

elbow mercury awardsElbow heeft de Mercury awards 2008 gewonnen. Aan de prijs zit een geldbedrag verbonden van 20.000 pond. En eerlijk gezegd weet ik niet of de band het heel erg nodig heeft. Ik heb wel het idee dat ze behoorlijk harder moeten werken voor hun inkomen dan b.v. Kaiser Chiefs. Ze zijn de lievelingsband van veel popcritici maar niet zozeer van het publiek.

Elbow is 18 jaar geleden opgericht. Hun debuutalbum Asleep in the back dat bij mij in de kast staat (maar eerlijk gezegd weinig in de cd-speler ligt) volgde tien jaar later.

Album nummer vier The Seldom Seen Kid wordt dus gezien als het beste Britse album van het afgelopen jaar. En ik moet zeggen, er staan fijne liedjes op. En daar ontbrak het mijns inziens de laatste tijd aan bij Elbow. Zanger Guy Harvey was bijzonder ingenomen met de prijs:”Dit is het werkelijk het beste dat ons ooit is overkomen.” In 2006 overleed vriend Bryan Glancy waar de prijs aan werd opgedragen.

Op Radio Hoorn 

Ik vind het winnen van de prijs door Elbow een goede reden om On a day like this van het laatste album The Seldom Seen Kid zaterdag te draaien tijdens de ochtendshow op Radio Hoorn. Aanstaande vrijdag is het 5 jaar geleden dat Johnny Cash overleed. Dus zaterdag ook the man in black met Folsom Prison Blues gevolgd door het eerbetoon van Snoop Dogg aan de goede man: My medicine. Jules Otto komt overigens naar de studio voor een interview! En dan heb ik nu wel weer genoeg verklapt. :) Voor de rest moet je zaterdag tussen 9 en 11 maar weer luisteren. Om b.v. Loeki Knol te horen met het wonderschone Algebra. Oeps…

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.