Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Tour de France 2010 route te volgen via Bing Maps

Tour de France 2010 start in RotterdamDit weekend vond de start van de Tour de France 2010 plaats. Na jaren vond de start weer eens in Nederland plaats, in Rotterdam alwaar de trotse burgervader Aboutaleb de renners voorging. In een poging marktaandeel van Google af te snoepen heeft Microsoft een applicatie gebouwd voor Bing Maps die de race visualiseert.

De etappes staan op de kaart, weersvoorspellingen, afstanden en tijden worden verstrekt en de resultaten worden bijgewerkt in een eigen tab als ze binnenkomen. Ook heeft Microsoft een hoogte profiel aan Bing Maps toegevoegd. Als je met je muis over de route gaat kun je zien waar de beklimmingen en afdalingenn.

Bing Maps gaat social

Door het bouwen van gespecialiseerde applicaties en tools hoopt Bing Maps de strijd aan te kunnen gaan met Google. Heel verstandig is er ook een koppeling aangegaan met het populaire Foursquare waarbij je via Bing Maps de omgeving op straatniveau kunt bekijken. Locale Twitter Trends worden ook vermeld. Bing Maps heeft haar services dus aangepast aan het social media gedrag van de internetgebruiker. Hiermee hebben ze een kleine technische voorsprong genomen op Google Maps dat hen mogelijk een groter marktaandeel kan opleveren.

Tour de France 2010 route

Google Maps heeft vorige week echter al een kleine update gekregen. Zo zijn er reviews en waarderingen toegevoegd van b.v. restaurants. Informatie over het reizen met openbaar vervoer is ook opvraagbaar.

Functionaliteit vs Social Media

Google Maps zoekt het dus vooral in functionaliteiten, Bing Maps zet in op social media. (sharing is the new broadcasting) Beide bieden op het Android systeem navigatie mogelijkheden. Ik zal beide uitvoerig testen en binnenkort laten weten welke mijn voorkeur heeft.

bron: Mashable

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.