Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Llink uit het publiek bestel?

Llink moet blijven!Maar liefst drie adviezen zijn er vandaag gepresenteerd aan minister Plasterk die ervoor pleiten de groenste omroep van Nederland Llink uit het publiek bestel te verwijderen. Er moet ruimte komen voor een meer rechts geluid in het publiek bestel. Gaat de Publieke Omroep nu ook al luisteren naar de man op de straat? Het wordt nog druk daar aangezien 150 tweede kamerleden hun oor daar vaker te luister leggen dan dat ze op het Binnenhof te vinden zijn.

Dient een Publieke Omroep een de politiek daar niet boven te staan? Han Noten PVDA-fractievoorzitter in de Eerste Kamer trok onlangs op verzoek van Vrij Nederland ook al aan de noodbel:”Als serieuze politici zeggen dat ze populisme in de politiek positief waarderen, staat de rechtsstaat onder druk. In de democratie is het de burger, die zijn vertegenwoordiger kiest. Die vertegenwoordiger heeft de opdracht de rechtsstaat te bewaken en minderheden te beschermen, desnoods tégen de wil van de meerderheid.”

Verkeerde achtergrond

Han Noten duidt ook aan waar de angel volgens hem in zit. De meeste kamerleden staan alleen maar op de lijst om stemmen te trekken, het zijn geen mensen die verstand hebben van wetgeving. Terwijl dat de eigenlijke taak is van de kamer. Meest schrijnende voorbeeld is nog wel de woordvoerder van Justitie die niet beschikt over een rechtenopleiding.

Juist in een tijd waar het draait om gevatte oneliners, eendimensionaal denken en populisme is een omroep die ergens voor staat hard nodig. De VARA geeft aan verschillig te zijn maar in haar programmering komt dit nog weinig naar voren. Ook de VPRO is zichzelf niet meer. Door Arie Boomsma de deur te wijzen heeft de EO haar bestaansrecht ook min of meer op losse schroeven gezet. KRO, NCRV, AVRO, TROS…tsja ook hier alleen maar populistische programma’s. Paul de Leeuw is nog het grootste voorbeeld van iemand die het geluid van de straat ongecensureerd op de beeldbuis brengt. Waar is de tijd gebleven toen hij de rol van criticaster nog met verve speelde?

Llink is voor idealisten

Llink is een omroep van idealisten. Er zijn fouten gemaakt. Financieel was het een janboel. Maar ook hier is inmiddels de goede weg ingeslagen. De jacht op 150.000 leden in een tijd waar niemand ergens nog lid van is en het verkondigen van hun idealen had de aandacht hiervan afgeleid. Een verwijdering uit het publiek bestel zou een flinke streep door de rekening zijn.

Je kunt je richten op je eigen wereld. Er niet bij stil staan dat er buiten het rijke westen ook nog leven is of volharden in de overtuiging dat zij zelf hun boontjes maar moeten doppen. Ga dan vooral niet naar www.llinkmoetblijven.nl. Maar als je nog een greintje gevoel hebt teken dan die petitie, hang die poster voor het raam en draag de boodschap uit. Roep de opmars van een rechts geluid in de media en samenleving een halt toe. Populisten die pleiten voor “eigen volk eerst” hebben nooit wat goeds voortgebracht.

Met dank aan VN. De uitspraken van Han Noten zijn gedaan naar aanleiding van het tevredenheidsonderzoek van de Tweede Kamer.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.