Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Alex Newell: van Glee acteur tot hitzanger

Alex Newell

Alex Newell is misschien al bekend bij je via zijn samenwerkingen met Clean Bandit (‘Stronger’), Blonde (‘All Cried Out) en The Knocks (‘Collect My Love’). En anders ken je hem waarschijnlijk wel uit de televisieserie “Glee” waar hij de rol van de transgender student Unique Adams speelde. Hij was daarmee het eerste transgender karakter in een prime time show. Door de populariteit van zijn karakter was hij maar liefst zes seizoenen in de show te zien.

Samenwerking Nile Rodgers en Todd Terry

Ook in “Glee” draaide het al om muziek en dat is ook het geval op debuut EP “Power” waarop Alex Newell veelvoudig teruggrijpt op de disco/Danceclassics uit het verleden. Op single ‘Kill The Lights’ doet b.v. Nile Rodgers mee en voorganger ‘Basically Over You (B.O.Y.) kent ook een remix van eindbaas Todd Terry. De EP “Power” verraadt verder invloeden van onder meer Donna Summer, Sylvester, Diana Ross, Aretha Franklin, Chaka Khan en Beyoncé.

Bijzonder is dat Alex Newell zonder enige vorm van zanglessen bij Glee terechtkwam. Wel zong Alex Newell al in het school- en kerkkoor. In afwachting van het album gaan we de EP “Power” deze zomer helemaal grijs draaien!

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.