Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

De nieuwe sound van Aloe Blacc

Opeens was Aloe Blacc er. Zo leek het  althans toen ‘I Need A Dollar’ in 2010 een enorme hit werd. Niets is minder waar. Aloe had er toen al vijftien tropenjaren opzitten. Vanuit zijn sociale geweten verruilde hij in 2003 zijn hiphopbestaan, waar het voor zijn gevoel steeds meer om het eigen ego begon te draaien en focuste zich op zingen en songwriting.

Zijn sterk sociale karakter kwam ook tot uiting in veel van zijn teksten. Maar zo duidelijk als met zijn nieuwe single ‘Broke’ kwam Aloe Blacc nooit bij me binnen. Het zal de combinatie met de muziek zijn die refereert aan het sterk geëngageerde jaren ’70 werk van Stevie Wonder. Opvolger ‘Live My Life’ sluit hier naadloos op aan.

In afwachting van meer nieuwe muziek is er nu de bluesy cover van Michael Jackson’s ‘Billy Jean’ die Aloe Blacc al een paar jaar op zijn repertoire heeft staan. Muzikaal sluit ook deze versie prima aan bij de andere nieuwe singles van Aloe Blacc.

26 november: Aloe Blacc goes trap op ‘Real Slow’

Aloe Blacc op een trap beat. Dat hebben we nog niet eerder gehoord, maar met een verleden in hiphop ook weer niet geheel onverwacht. Het nummer begint met een kwinkslag naar de tegenwoordig alom aanwezige social media (“Don’t anybody know anymore how to keep anything to themself?”). Iets waar Aloe Blacc al eerder zijn mening over gaf. Met slechts acht woorden weet hij het probleem van de huidige maatschappij samen te vatten.(“And imagine if the cops ain’t killin’ nobody”)

“I’m tryna change the way that people see me” zingt Aloe Blacc op ‘Real Slow’. We hadden al zo’n vermoeden.

Do you feel like there’s a place for you and me in the home of the brave and the land of the free?
I’m a lover not a fighter
But I fight for what I love
See the world is full of jokers, fakers, haters and takers
You know I’m none of the above

Drie singles op rij al geeft Aloe Blacc ongelooflijk veel stof tot nadenken.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.