Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Cate Le Bon neemt nieuwe ep op met Red Hot Chili Peppers en Warpaint leden

Banana-Live

Superband nummer drie van het jaar! BANANA heeft met bandleden uit Red Hot Chili Peppers en Warpaint en met zangeres Cate Le Bon een droom line-up.

De band fungeerde als voorprogramma en begeleidingsband van Cate Le Bon tijdens haar Crab Day tour vorig jaar.

Avantgardistisch

Een grote rol is weggelegd voor Josiah Steinbrick, producer van o.a. Devendra Banhart en Charlotte Gainsbourg.

Als je deze artiesten een beetje kent weet je wat je zo’n beetje kunt verwachten. In ieder geval een avantgardistische inslag.

Voor haar EP “LIVE” had BANANA maar één doel: iets origineels maken. Daartoe wordt volop geïmproviseerd met de composities van Josiah Steinbrick. Geen hoofdrol voor gitaar, piano of drums dit keer, maar exotische instrumenten als de vibrafoon of de woodwind.

Geen makkelijk wegluisterende nummers met couplet, refrein, kop, staart. Integendeel, het gaat juist alle kanten op, bij voorkeur de verkeerde. Josiah Steinbrick wilde dat de nummers exotisch klonken en dat doen ze.

Rock Pool EP

Ongeveer gelijktijdig met deze release met BANANA heeft Cate Le Bon de solo EP “Rock Pool” uitgebracht. ‘Perfume Days’ werd hiervan al als single uitgebracht.

Verslavend

Titeltrack ‘Rock Pool’ blijkt nog net iets eigenzinniger te zijn. ‘Aside From Growing Old’ is by far het meest verslavende nummer van de EP waarop ze uitlegt anders te zijn dan de meeste mensen. Qua productie sluit het nummer heel erg aan bij de Newyorkse sound van Lou Reed en Iggy Pop.

Wat opvalt bij ‘Perfume Days’ is de rigoreuze, beatlesque stereo opname. Met de koptelefoon op luisteren is derhalve het advies.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.