Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Crosby, Stills & Nash pakken Heineken Music Hall in

Misschien wel het concert waar ik in mijn leven het langst naar uitkeek. Mede doordat de kaartverkoop voor het Crosby, Stills, Nash concert in de Heineken Music Hall zo ver van tevoren startte. Maar in de jaren ’90 was ‘Almost Cut My Hair’ ook voor mij het anthem waarmee ik rebelleerde. Ondanks dat mijn haar nooit voorbij mijn oren kwam. Oog in oog staan met deze fenomenale artiesten was dan ook een groots moment.

Greatest Hits Show

Het eerste deel van het Crosby, Stills, Nash concert in de Heineken Music Hall was een ware greatest hits show met natuurlijk ‘Our House’, ‘Carry On’, ‘Marrakech Express’ en ‘Almost Cut My Hair’. De uitvoering van ‘Cathedral’ was gewoonweg magisch. Hun pacifistische inslag bleken Crosby, Stills, Nash ook nog niet kwijt te zijn toen ze het publiek in de Heineken Music Hall opriepen zo hard “No More War” te roepen dat ze het hoorden in Washington én Moskou nu beide grootmachten in Syrie weer ouderwets lijnrecht tegenover elkaar staan.

Anthems

De nieuwe nummers die na de pauze werden gespeeld lieten horen dat Crosby, Stills, Nash ook het schrijven nog niet zijn verleerd. David Crosby legde uit dat Stephen Stills de meester in Rock ’n Roll is, Graham Nash verantwoordelijk is voor de anthems die de hele wereld wil zingen en hijzelf schrijft de ‘weird shit’.

It’s a dirty job but somebody’s gotta do it

Stephen Stills gaf zijn beste imitatie van Bob Dylan waarna ‘Girl From The North Country’ werd ingezet. Bij de toegift stoven we naar voren. Op misschien een meter afstand zagen we Crosby, Stills, Nash ‘Teach Your Children Well’ inzetten. Ik zal het doen. De volgende keer neem ik ze mee. Dat is bij deze beloofd.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.