Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

De Britse Hype

FratellisEr wordt in het muziekcafe weinig geschreven over de huidige lichting Engelse bandjes. Eigenlijk vormen alleen The Kooks hier een uitzondering op. Al hebben jullie hier inmiddels meer over geschreven. ;) Natuurlijk, Razorlight heeft ‘America’. De huidige single van de Fruitella’s…eh…Fratellis die ik toevallig zojuist nog hoorde klinkt lekker. En ook Franz Ferdinand heeft een aantal sterke nummers. Maar bij een heel album vallen ze door de mand.

Oasis rules

Het is natuurlijk veel interessanter te schrijven over een band die iets te zeggen heeft dat niet in de tijdsduur van een singletje past. De Fratellis bombarderen tot de nieuwe Oasis is natuurlijk gewoon een kunstgreep om het album de winkel uit te krijgen. De vergelijking slaat nergens op. Waar Oasis urgentie uitstraalt – nog steeds na al die jaren – blinken Fratellis en zijn Engelse collegabands nu al uit in vrijblijvendheid.

Change the world

Muziek kan de wereld veranderen. Maar voor grote gebeurtenissen zijn grote gebaren nodig. Liedjes over meisjes en uitgaan heeft elke generatie nodig maar ik wil inmiddels wel wat meer.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.