Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

De Vrijdagmiddag Shuffle

shuffle

Op de redactie van IndebanvanNL luisteren we elke dag heel veel muziek. De liedjes waarvan we vinden dat jullie ze ook moeten horen zetten we in onze New Indie Music Everyday playlist. Liedjes waar veel over te vertellen is schrijven we artikelen over, albums krijgen recensies. Met de lente voor de deur is het tijd om even grote schoonmaak te maken. Hiervoor hebben we de vrijdagmiddagshuffle in het leven geroepen met alle nummers die nog rondzwerven op de redactie.

Kojo Funds-Warning

Kojo Funds is een nieuwe naam in the scene. Afkomstig uit  the East London sluit hij aan bij grote namen als Dizzee Rascal en Wiley. Met ‘Dun Talking’ scoorde hij vorig jaar samen met Abra Cadabra al een grote hit, met onder meer de Best Song award bij de Mobos. De nieuwe track van Kojo Funds valt in de eerste plaats op door het citeren van Snow’s ‘Informer’. Deze man kent zijn klassiekers. Inhoudelijk is het een typische kijk-uit-ik-kom-er-aan track.

Joia-Living It Now

De Rotterdamse Joia stond vorig jaar met haar band in de finale van de Grote Prijs Van Nederland. ‘Living It Now’ is de titeltrack van het album dat 19 mei uitkomt en gaat over het loslaten van angsten en kaders om de liefde zonder oogkleppen op en in het moment te kunnen ervaren.

Je moet toch keuzes maken op basis van wat je nu voelt en weet. En laten we dan niet van de angst uitgaan maar vanuit de liefde. Als die dan onwaar of tijdelijk bleek te zijn dan hebben we in ieder geval de liefde geleefd. (Joia)

Thurston Moore-Cease Fire

Thurston Moore was de frontman van de legendarische indieband Sonic Youth. Ook solo is hij even uitgesproken. Na ‘Chelsea’s Kiss’ (over Chelsea Manning) heeft Thurston Moore op ‘Cease Fire’ een mening over wapenbezit. 17 juni staat Thurston Moore op Best Kept Secret. Misschien wel met een nieuw album. ;)

Mt. Joy-Sheep

Mt. Joy is een nieuw duo bestaande uit Matt Quinn en Sam Cooper, beide woonachtig in L.A. en oorspronkelijk afkomstig uit Philadelphia. Hun debuutsingle ‘Astrovan’ dat eind vorig jaar verscheen kreeg de nodige aandacht. “What Would Jesus Drive?” vroeg Mt. Joy zich daarop af. Nu is er de opvolger ‘Sheep’.

When there is blood on the streets of Baltimore
Kids are getting ready for a long war
Maybe I was born in the wrong skin
But those sheep are rolling in the mud again

Vrijdagmiddag Shuffle playlist

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.