Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Fink meets The Royal Concertgebouw Orchestra: zeker geen tussendoortje

Het blijft een mooi verhaal hoe de carrière van Fink zich ontwikkeld heeft. Ondanks gitaarlessen op jonge leeftijd besloot hij in eerste instantie zijn geluk te beproeven als DJ in de dancescene. Halverwege de jaren ’90 besloot Fink zich meer te manifesteren als producer en bracht een technoalbum uit gevolgd door enkele triphopproducties. Ook was Fink als producer betrokken bij de eerste studiosessies van Amy Winehouse toen ze pas 17 was.

In interviews heeft Fink wel uitgelegd dat zijn dance achtergrond vooral voortkwam uit de behoefte onderdeel te willen zijn van de muzikale revolutie die gaande was. Uiteindelijk koos Fink er toch voor zijn gevoel achterna te gaan en kennen we hem als singer-songwriter die zich in 2011 met “Perfect Darkness” aan de wereld presenteerde.

Momenteel werkt Fink hard aan de opvolger van “Perfect Darkness” dat in 2014 het licht zal zien. Deze week is het reeds aangekondigde Fink meets The Royal Concertgebouw Orchestra album uitgebracht. Een concertregistratie van Fink en het Koninklijke Concertgebouw Orkest dat op de laatste Koninginnedag vorig jaar plaatsvond.

Fink meets The Royal Concertgebouw Orchestra

“Fink meets The Royal Concertgebouw Orchestra” is zeer zeker geen tussendoortje. Het is niet nieuw dat een pop/folk artiest een samenwerking aangaat met een orkest, maar vaak is voor het orkest niet meer dan een bijrol weggelegd. Dat is in het geval van Fink zeer zeker niet het geval. Alle nummers zijn opnieuw gearrangeerd door de klassieke arrangeur Jules Buckley. Binnen de arrangementen is voldoende ruimte om het Koninklijke Concertgebouw Orkest tot grote hoogte te laten stijgen. Zelf heb ik het vermoeden dat Fink de unieke samenwerking ook is aangegaan om zijn ouders te bedanken voor de (deels klassieke) muzikale opvoeding die ze hem hebben gegeven.

Het Koninginnedagconcert van Fink en het Koninklijke Concertgebouw Orkest krijgt de uitgave die ze verdient. Zowel de CD als vinyl uitgave gaan vergezeld met prachtige foto’s van het concert inclusief uniek backstage materiaal en prachtige verhalen van de meewerkende muzikanten.

Fink meets The Royal Concertgebouw Orchestra vinyl

Op de tracklisting van “Fink meets The Royal Concertgebouw Orchestra” ontbreekt Perfect Darkness uiteraard ook niet:

Berlin Sunrise
Yesterday Was Hard On All Of Us
What Power Art Thou
The Infernal Machine
Wheels
This Is The Thing
The Unanswered Question
Perfect Darkness
Sort Of Revolution

Om de release van “Fink meets The Royal Concertgebouw Orchestra” luister bij te zetten vonden er gisteren en vandaag twee bijzondere avonden plaatsen: een vertoning van de concertfilm waarvan na afloop door Fink en zijn bandleden vragen vanuit het publiek werden beantwoord. Bij de vertoning in de Melkweg, Amsterdam was ook arrangeur Jules Buckley aanwezig. De avond werd ingeleid door Jan Douwe Kroeske.

Voor iedereen die de “Fink meets The Royal Concertgebouw Orchestra” concertfilm wil bekijken, dit kan via de Fink/RCO iPad App. De app bevat naast de “Fink meets The Royal Concertgebouw Orchestra” concertfilm ook behind-the-scenes footage van de repetities, commentaar van de band en Jules Buckley plus een 360 graden zicht vanaf het podium.

Via onderstaande Spotify playlist kun je “Fink meets The Royal Concertgebouw Orchestra” beluisteren.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.