Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Slongs Dievanongs wenst je een goeiemorgen

‘Goeiemorgend Goeiendag’ is de single waarmee Slongs Dievanongs in 2012 haar doorbraak beleefde in thuisland België. Met het uitkomen van het debuutalbum “Goeiendag” van Slongs Dievanongs is er grote kans dat het nummer nu ook in Nederland onder de aandacht zal komen. Het succes van Diggy Dex (‘Slaap Lekker (Fantastig toch)’) en Fikxes (‘Kvraagetaan’) laat immers zien dat de Nederlandse muziekliefhebber een zwak heeft voor hiphop met een Vlaamse tongval.

Ondeugend

1 augustus treedt Slongs Dievanongs op tijdens Vestival in Den Haag. Volgens Partyflock roept Slongs Dievanongs de vergelijking op met Lil’ Kim en Foxy Brown. De betekenis van haar artiestennaam is in ieder geval net zo ondeugend. ‘Slongs’ (“slons”) is Antwerps dialect voor sloerie, lellebel, del, sloddervos of slet. ‘Dievanongs’ (“die van ons”) is een Antwerpse uitdrukking die een man gebruikt als hij het heeft over zijn echtgenote of partner.

Beluister onderstaand het album “Goeiendag” van Slongs Dievanongs met daarop ook ‘iFoon’ en ‘Lacht Nor Mij’, haar tot nu grootste hits in België.Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.