Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Het Holland van Mark Lotterman

Oorspronkelijk opgenomen als “gewoon” zijn vijfde album is Mark Lotterman inmiddels al zeker anderhalf jaar in de ban van zijn “Holland” project. 

Het is allemaal de “schuld” van Fred Willems. De bedenker van de Top 2000 stelde voor de nummers te sturen naar fotografen, filmmakers, dichters en andere kunstenaars om hen in hun eigen discipline een interpretatie te laten maken van de liedjes. 

Het project bleef maar groeien. Ook wetenschappers en zelfs een schoolklas werd benaderd. Op de website Albumholland.com zijn de liedjes al te beluisteren met de bijbehorende foto’s, video’s, gedichten, schilderijen en andere inzendingen. 

Bij het nummer ‘Happy’ zit bijvoorbeeld ook een videocollege van een psycholoog en aan ‘The Great Farewell’ is een stapel brieven toegevoegd die een Duitse soldaat in 1944 aan zijn vriendin schreef.

Fysieke verschijning

Een fysieke verschijning komt ook steeds dichterbij. 21 april, Record Store Day, verschijnt het nummer ‘Happy’ op een 7″ vinyl single, met als B-kant een speciale versie van het nummer ‘Been Through Friday’ van Harry Merry. Het artwork is van de hand van Auke Triesschijn, de foto’s zijn gemaakt door Willem de Kam en Daniël Baggerman.

De release zal ’s avonds luister bij worden gezet in Kopi Soesoe in Rotterdam Katendrecht. 
Voor dit najaar staat een release van “Holland” gepland als CD, LP en boek.

Share : facebooktwittergoogle plus1 Responses

Leave us a comment


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.