Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Het Insectenleven volgens Royal with Cheese en Inf

Het album “Insectenleven” van de Ossche rapper Royal with Cheese en de Utrechtse producer Inf is de ontbrekende schakel tussen het boek “De Metamorfose” van Franz Kafka en de film The Fly. De veertien tracks op het album “Insectenleven” van Royal with Cheese en Inf staat vol verwijzingen naar de gedaanteverwisseling van mens naar insect. Naast dit intrigerende gegeven bevat het album “Insectenleven” fantastische muziek. Boom-bap, 70s funk en electro worden afgewisseld met klanken die afkomstig lijken uit 1000-en-1 nacht. En ook de klankkleur en flow van Royal with Cheese zijn een aanrader.

Dit zijn niet de wenselijke woorden, halve waarheden
of mooie sprookjes en magie, die je misschien zou willen.
Maar wel de kerkers en de draken zonder Ghibli animatie,
sinds de laatste vuurvlieg werd begraven, geen modegrillen.
Dit is wat soms nodig is…

Royal with Cheese en Inf brengen hun album “Insectenleven” uit via het Amerikaanse label Beats Broke. Naast iTunes en Spotify is er ook een kleine oplage handgemaakte digipacks verkrijgbaar.

Royal with Cheese tourt dit najaar met schrijver/rapper Marco Martens door Nederland als onderdeel van de Popronde en ter promotie van LP “Tweede Viool/Derde Bedrijf”, het debuut van De Nuance waarop beide heren samenwerken. Eerder bracht Royal with Cheese het album 1001 Nachten in het Land van Oz uit, twee ep’s met de groep Donker Oss en verscheidene andere collaboraties. Inf maakte eerder twee instrumentale albums “The Go Round” en “Music For Crime Scenes”. Inf werkt momenteel aan zijn derde instrumentale album en een bijzonder project met grote namen uit de Amerikaanse funk/jazz scene.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.