Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Ilanois: 24 concerten in 24 uur

SybSpanner is de band van Syb van der Ploeg na het uiteengaan van De Kast. Al twee keer heb ik Syb hierover geinterviewd. Maar na het project Syb & band, zijn rol in de musical Rembrandt, de reunie van De Kast en zijn uitstapje Motel Westcoast, wordt het tijd voor een derde keer. Want hoe actief is Spanner nog? De site biedt wat dat betreft weinig hoop.

Just the two of us

Syb lijkt het bijna te druk te hebben voor Spanner. Zo heeft hij de afgelopen maanden ook nog meegedaan met Just the two of us. Het programma waarin een professionele zanger duetten doet met een BN’er zonder zangervaring. Van Rob Stenders (jurylid) vernam ik dat zijn partner Sonia Silvia hem er in luisde door (vrouwelijke) nummers te kiezen waar Syb de grootste moeite me had en zij juist goed mee voor het daglicht kwam. Laat ik het dan nog maar eens zeggen: Syb is één van de beste zangers van ons land en ook in het schrijven van rocksongs is hij een kei (check www.spanner-music.nl).

Gratis studiotijd voor Ilanois

Syb heeft als producer ook zijn eigen studio in Friesland. En om te laten zien dat hij het hart oIlanoisp de goede plek heeft (For the love of music!), kregen provinciegenoten Ilanois gratis studiotijd om hun debuutcd op te nemen. Hun radiosessie bij KX Radio (het internetstation van Rob Stenders) heeft behoorlijk indruk op mij gemaakt. Het lijkt mij voor Syb dan ook een investering in de toekomst.

Voor beginnende rockbandjes is het moeilijk voet aan de grond te krijgen in het Hilversumse. Vraag het Syb zelf inzake Spanner of anders A Balladeer. Daarom heeft Ilanois een publiciteitsstunt bedacht. Tegenwoordig red je het haast niet meer zonder. Donderdag 5 juli zijn zij voornemens om 24 concerten in 24 uur te gaan doen. De stunt is nu al geslaagd. Op de website www.tmf.nl is de videoclip van “Pouring Rain” al meer dan 22.876x bekeken en de site www.ilanois.nl was zelfs enkele uren uit de lucht omdat ook hier de clip (te) veel bekeken werd.

In het Guinness Book Of Records?

Zanger Ilan Palstra: “We zijn nog druk bezig met erkenning van onze record-poging bij het Guinness Book Of Records. In de Indiaase stad Bangalore heeft namelijk een man 50 optredens gedaan in 48 uur op verschillende lokaties, maar wel alleen in die stad. Wij zijn echter van plan om in het hele land optredens te doen en hebben natuurlijk de nodige extra logistieke problemen hierdoor qua vervoer en met de op- en afbouw van instrumentarium en geluid. De eerste reacties zijn zeer positief te noemen, dus wij gaan er voor. Ons debuut-album heet niet voor niets “Do you hear me” en wij zullen met deze actie in ieder geval duidelijk overal te horen zijn!”

Tourschema

Er reizen ook diverse journalisten mee op de tour, die start om 04:00 uur op Schiphol en eindigt om 03:00 uur in Café Scooters te Leeuwarden. Tussentijds is de groep o.a. te beluisteren op Radio 3 FM bij Rob Stenders , Radio 2 bij de Tros Gouden Uren, Radio 538 Evers staat Op en ook te zien tijdens TMF Reaction. Daarnaast staan er de nodige optredens in clubs en winkels in de planning.
Kijk voor het volledige toerschema op www.ilanois.nl, die de komende dagen up-to-date zal worden Ilangehouden.

Hoezo Ilanois?

Dan nog even antwoord op de basale vraag waarom de band heet zoals ze heet: Zanger Ilan staat er om bekend veel noise te maken!

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.