Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

JW Roy: twintig jaar muzikant in Nederland

Twintig jaar muzikant zijn in Nederland heeft JW Roy veel gebracht. Muzikale vrienden als Guus Meeuwis, Diggy Dex en Gerard van Maasakkers waarvoor en met wie hij nummers schreef. Nummers die een inmiddels klassieke status hebben verworven met een Top 2000 notering als bewijs. En altijd is er de country en blues om op terug te grijpen. Na twintig jaar heeft JW Roy wel ervaren dat hij zich daar het prettigst bij voelt. ‘Keep It Simple’ is zijn motto. Geen poespas maar recht op het doel af.

Nieuwe single

‘Keep It Simple’ is ook de titel van zijn nieuwe single met Lea Kliphuis en die ze ook gezamenlijk schreven. Het fungeert als aankondiging voor zijn nieuwe album “A Room Full Of Strangers” welke eind 2017 verschijnt.

‘Keep It Simple’ werd opgenomen in het brouwershuis bij de bierbrouwerij Beerze in Vessem waar JW Roy en zijn vaste band The Royal Family een studio hebben ingericht om ongedwongen en vrij aan nieuwe nummers te kunnen werken. In de videoclip, gemaakt door Martijn Kuijten, zie je de band aan het werk in de studio. Het nummer wordt uitgebracht door Royal Family Records, JW’s eigen platenmaatschappij waar ook zijn band The Royal Family in participeert.

Jubileumoptreden

Om te vieren dat zijn debuut “Round Here” twintig jaar geleden uitkwam geeft JW Roy 30 september nog een bijzondere show in de Eindhovense Effenaar, met onder meer Guus Meeuwis, Diggy Dex en Gerard van Maasakkers. Eerder kun je JW al op één van onderstaande data aantreffen.

Twintig jaar, ze zijn voorbij gevlogen. Het voelt nog als de dag van gisteren dat ik JW Roy na zijn optreden vroeg de vers gekochte cd te signeren.

JW Roy handtekening

Datum Locatie Plaats
20-mei  Blues Open  Geldrop
2-jun  Patronaat  Haarlem
3-jun  Jun Fan Peije  Drachten
8-jun  ’t Paard  Den Haag
12-jun  Oerol (Onder de Pannen)  Terschelling
13-jun  Oerol (Onder de Pannen)  Terschelling
30-jun  Burgerweeshuis  Deventer
6-aug  Achterhoek Spektakel Toer  Lievelde
12-aug  Polderpop  Leusden
31-aug  Southern Roots Night Open Air  Valkenburg
2-sep  Tuckerville  Enschede
30-sep  20 Year Recording Artist @ Effenaar  Eindhoven
Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.