Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Marco Martens: indrukwekkende single ‘Alles Voorbij’ vestigt de aandacht op Alzheimer

Elke dag nieuwe indie muziek, dat is waar onze NIMED playlist voor staat. Gemiddeld staat een nummer er drie weken op en sommige van die liedjes verdienen meer aandacht. Zo ook het nummer ‘Alles Voorbij’ van Marco Martens.

Tijdens het recenseren van het album “Ieder Huis Is Uit Vertrekken Gebouwd” sprong het nummer er in alle opzichten uit.

Zo maakt Marco Martens op ‘Alles Voorbij’ het onontkoombare voelbaar. We stellen het uit zolang het kan.

21 september, Wereld Alzheimerdag, bracht Marco Martens het nummer op single uit. In samenwerking net de stichting Alzheimer. ‘Alles Voorbij’ is een portret van Martens’ dementerende grootvader.

Tijdens een moeizaam gesprek dat ik met mijn opa voerde, voelde ik dat het de laatste keer zou zijn dat we echt contact konden maken. Ik wilde dit moment bewaren. Op de terugweg heb ik flarden van het gesprek op de voicerecorder van mijn telefoon ingesproken om er een liedje van te kunnen maken.

Dit nummer maakt regelmatig een traan los bij mensen in het publiek. Voor mij is het maken van die connectie het maximaal haalbare dat ik met mijn teksten kan bereiken. Dat dit onderwerp zo breed gedragen wordt, was voor ons reden om de samenwerking met Alzheimer Nederland te zoeken.

Op inactievooralzheimer.nl lees je hoe je in ruil voor een donatie de track (of het album ‘Ieder huis is uit vertrekken gebouwd’) in je mailbox krijgt. De eerste tien donateurs die € 25,00 of meer geven, krijgen een gesigneerde cd thuisgestuurd.

De single met muziek van Michiel van Iersel en Joris Sedee kent een gastbijdrage van Iris Penning. De videoclip is gemaakt door Studio van Origine.

Op de hoogte van deze en andere indrukwekkende muziek? Abbonneer je in Spotify dan op onze New Indie Music Every Day playlist.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.