Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

My Cat Sparky zet met hun debuut EP indierock weer op #1

My Cat Sparky

15 maart verschijnt de debuut EP van My Cat Sparky, een nieuwe indie band met leden uit Utrecht en Amsterdam. Met een verleden in Mr. Love and the Stallions en The Maureens, dus dan weet je eigenlijk al dat het goed zit. EP “#1” is opgenomen in de IJland Studio te Amsterdam met producer Remko Schouten die ook samenwerkte met Pavement, Jett Rebel en Canshaker Pi.

Geen tijd te verliezen

Om alles zo spontaan mogelijk te houden zijn de vier liedjes van de EP in één dag opgenomen. Net als de band liever geen tijd verliest hoeft de luisteraar hier ook niet bang voor te zijn. Opener ‘Rain’ knalt er direct in zonder intro. Het roept jeugdherinneringen op aan het Australische You Am I (die de essential “Hourly Daily” maakte).

Verslavend mooie harmonieën

Ook het volgende nummer ‘Draw The Line’ knalt de speakers uit. Zeker ook de verdienste van producer Remko Schouten. Even verslavend als pak hem beet Radiohead’s classic ‘Anyone Can Play Guitar’. Zanger/gitarist Bas van de Looy laat er ook even de reikwijdte van zijn stem op horen. Bijgestaan door bassist Randy Linskens en drummer Lou Swinkels leidt het tot een aantal mooie harmonieën.

Een andere kant van de band horen we op het beatlesque ‘Pass Me By’ dat daarmee een gevarieerd eerste visitekaartje aflevert. 22 maart zal My Cat Sparky ook een aantal optredens posten op haar Facebook pagina. Als de servers van Mark Zuckerberg dat maar aan kunnen.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.