Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Naomi Wachira: nieuw album Songs of Lament

Naomi Wachira-Songs of Lament

Met de woorden “I may look different, but I, I’m just like you” maakte Naomi Wachira in 2015 al diepe indruk. De betreffende song ‘Just Like You’ kun je vinden op onze Best of Americana 2015 playlist waar genres als country, folk en aanverwanten samenkomen.

‘Beautifully Human’ is de eerste single van het nieuwe album “Songs of Lament” van Naomi Wachira en snijdt hetzelfde thema aan. En met haar steeds meer artiesten. Al vanaf haar eerste EP heeft Naomi Wachira zich ten doel gesteld om muziek te maken die hoop geeft.

Met producer Eric Lilavois (Saint Motel, Atlas Genius, My Chemical Romance) nam ze in de historische London Bridge Studio in Seattle (“Ten” van Pearl Jam werd er opgenomen) een collectie liedjes op om ons menselijk bewustzijn aan te spreken. Want na een jaar vol politiegeweld en een schrijnende vluchtelingencrisis is kunst één van de weinige zaken die ons nog onderscheidt van de dieren.

Empathie versus argwaan

Met “Songs of Lament” hoopt Naomi Wachira te laten zien dat empathie en vertrouwen meer bewerkstelligen dan angst en argwaan. ‘I am Because You Are’ verhaalt over een maatschappij waarin we echt om elkaar geven. Maar ook Naomi Wachira beseft dat doemdenken eenvoudiger is (‘Up in Flames’).

‘Farewell’ refereert aan de vluchtelingencrisis en ook de aanslagen uit naam van religie krijgen een plaats (‘Where is God?’). Maar ook het positieve dat religie heeft gebracht, eert uw vader en moeder, krijgt een plek (‘Mûrathimwo’). En op (‘Run, Run, Run’) roept Naomi Wachira op om nooit op te geven.

Net als bij Tracy Chapman en Miriam Makeba is er de hoop de wereld een beetje beter achter te laten dan ze haar aantrof.

“I hope that we will all find the courage to be light in whatever way we’ve been gifted… that we will seek to understand those who are different from us and find ways to both acknowledge and celebrate our differences and similarities.”

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply