Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

New Music Friday: de belangrijkste releases van 10 november 2017

shuffle

Waar vorige week met name de Country liefhebbers aan hun trekken kwamen, zijn er vandaag weer de nodige Hiphop albums. Zo is er de Amerikaanse HipPop van Wiz Khalifa die met “Laugh Now, Fly Later” alweer zijn zestiende mixtape uitbrengt. En zijn derde van dit jaar!

De uit New Orleans afkomstige rapper Dee-1 brengt met “Slingshot David” zijn tweede album uit en brengt daarop een behoorlijk old school gangsta geluid.

Er zijn ook weer twee noemenswaardige releases releases uit de Benelux. Het collectief Soul’Art (getekend door Topnotch) is afkomstig uit Mechelen. Een verklaring waarom er ook Franstalige tracks op de “Granny’s Res EP” staan. Muzikaal lijken ze zich vooral door Jazz artiesten beinvloeden. Me like!

Bartofso komt uit het Wilde Westen en brengt Nederlandse Trap op “Goede Tijden Akkabouz”. Met features van onder meer 3robi, Jozo en Mula B.

Freek de Jonge

Wie wel van Nederlandstalig maar niet van Hiphop houdt kan terecht bij Freek de Jonge en zijn nieuwe album “Koffers”.

R&B

Er zijn ook weer nodige R&B releases verschenen. TheColorGrey lijkt met “In Between Phases” een alternatieve soundtrack voor de televisieserie Empire te hebben gemaakt.

Op “A Brand New Me” zijn de nummers van Aretha Franklin onder handen genomen door het Royal Philharmonic Orchestra. Niet echt the real thing.

Het eerste kerstalbum is er ook. Natuurlijk van Christmas Queen Mariah Carey. Geen 100% R&B op wat de soundtrack van de binnenkort te verschijnen film “All I Want For Christmas” is.

Carlos Vives

Carlos Vives vliegt op “VIVES” door heel wat genres heen, van Jazz tot Tex Mex. Wat de songs met elkaar verbindt is zijn Zuid-Amerikaanse temperament.

Walk The Moon

“What If Nothing” is alweer het vijfde album van Walk The Moon. Beetje Indie, beetje Emi en ook de nodige Pop invloeden in. Ik hoor er zelfs een beetje Gorillaz in.

Rock

Steviger gaat het er aan toe op het nieuwe album “Kid Kruschev” van Sleigh Bells waarop we zelfs de nodige metal riffs horen.

Binnen de symfonische rock is Evanescence al jaren een gevestigde naam. Album “Synthesis” bevat vooral bewerkingen van hun oudere werk. Meer klassiek dan Rock.

Quicksand brengt met “Interiors” hun eerste album in 22 jaar tijd uit. Dat hadden ze eerder moeten doen want dit is een prima rockalbum.

Remasters

Er zijn vandaag ook weer de nodige remasters uitgekomen. R.E.M. brengt haar jubileumeditie van “Automatic For The People” uit en doet dat met maar liefst 45 tracks. Naast veel demotracks ook de nodige live opnamen waardoor je ze nog harder mist.

“Phases” is een album vol B-sides, demos, and onuitgebrachte tracks van Angel Olsen. Zeer de moeite waard!

Share : facebooktwittergoogle plus



No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.