Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

De belangrijkste New Music Friday releases van 24 november 2017

shuffle

Er is vandaag maar één release die aanspraak maakt om uitgeroepen te worden tot album van de week en dat is “Utopia” van Björk. Haar negende album en weer ouderwets goed.

Sufjan Stevens

Sufjan Stevens geeft ons vandaag “The Greatest Gift”. Een verzameling opnames uit de sessies voor  de LP “Carrie & Lowell”. Een album waamee hij, mede door het persoonlijke onderwerp natuurlijk, voor het eerst sinds jaren weer eens mijn hart weet te raken.

Noel Gallagher

Terwijl zijn broer al wekenlang niet meer van mijn draaitafel te krijgen is, doet vandaag Noel Gallagher een poging om die positie in te nemen met het album “Who Built The Moon?” De Stem ontbeert hij al en ook de Rock ’n Roll lijkt uit zijn muziek verdwenen te zijn. Ook voelen de soulvolle achtergrondkoortjes wat te gezocht. Broer Liam lijkt op het eerste gehoor dan ook ruimschoots de voorkeur te krijgen.

Vreemde Kostgangers

Vreemde Kostgangers zijn het, Boudewijn de Groot, Henny Vrienten en George Kooymans. “Nachtwerk” is na negen maanden alweer het tweede album van de supergroep en misschien nog wel beter als het debuut. Hopelijk houden ze dit tempo vol!

Alain Clark

“Bad Therapy” is het zesde album van Alain Clark, lichtvoetig als altijd. “Generation Love Revival” zal mijn favoriet blijven omdat hij zich daarop volledig overgaf aan het experiment. Het is voor hem te hopen dat zijn nieuwe album weer een hit bevat, want voor mij is hiernaar luisteren inderdaad een “Bad Therapy”.

Kerstmis met a balladeer

Dé kerstrelease van deze week is het mini album “December” van a balladeer. Negen originals waarvoor natuurlijk wel inspiratie is gehaald uit de traditionals. Zo heeft de titel ‘Poor Little Match Boy’ natuurlijk wel wat weg van ‘Little Drummer Boy’. ‘How Can You Not Love Santa?’ lijkt geschreven te zijn voor alle criticasters, terwijl ‘Not Only During Christmas’ het kerstgevoel het hele jaar door lijkt te willen vasthouden.

Ella Fitzgerald

“Ella at Zardi’s” is een prachtig tijdsdocument. Niet alleen geeft Ella Fitzgerald een prachtig optreden, we horen ook de interactie met het publiek. En het blijkt er in 1956 niet altijd even gereserveerd aan toe te gaan als je zou verwachten.

Dave Budha & Broederliefde

“Tuinen Van Het Licht” is de nieuwe EP van Dave Budha, zo’n beetje de enige Nederlandse rapper die zich nog niet aan de Afrotrap heeft onderworpen. Na een sterk begin vergeet hij echter zijn tracks voldoende interessant te houden.

Dat is een stuk beter geregeld op het nieuwe album “We Moeten Verder” van Broederliefde. Ze moeten hoorbaar bijkomen van alle indrukken. En hoor ik het nu goed op ‘Alles In’, komen deze Spartanen wel eens in De Kuip?

Spacekees

Spacekees laat op zijn EP “Suave” horen geen boodschap te hebben aan alle verhalen over seksuele intimidatie. Wat hem betreft moet je als man je kansen pakken.

Rereleases & Best of’s

Er zijn ook weer de nodige rereleases en Best of’s uitgebracht. Zoals de Platinum Edition van Little Mix haar laatste album “Glory Days” en een Best of van Elbow. Na twintig jaar mocht die er wel eens komen. Op “Songbook” komen de hoogtepunten voorbij van Frank Turner zijn zes albums, inclusief tien ‘Songbook’ versies. En dan is er nog Kelly Lee Owens die een klein half jaar na de release van haar debuut een extended edition uitbrengt met drie bonustracks. Ook het Live album “Topographic Drama: Live Through America” van Yes is zeer de moeite waard.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.