Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

New Music Friday: de beste releases van 29 september

shuffle

Het is weer vrijdag! Voor de tweede keer in de historie van Indebanvan.nl een verslag van de New Music Friday. Vandaag staat toch wel in het teken van de popdiva’s met albums van Miley Cyrus, Demi Lavato en de comeback van Shania Twain.

Voor Miley Cyrus gaat steeds meer gelden dat je het meisje wel uit de country kan halen maar de country niet uit het meisje. En dat gaat haar heel wat beter af dan tante Shania Twain.

Hiphop

In Nederland is het nog altijd Hiphop wat de klok slaat. De belangrijkste release vandaag is de “Serena” EP van Yung Nnelg. Naar eigen zeggen om van underdog Serena Williams een boegbeeld te maken. Maar daarover kunnen de meningen verschillen.

Ook Valsbezig heeft een EP uitgebracht waarvan vooral de Dance Hall beats aanspreken.

Michael Jackson

Deze New Music Friday wordt ook verrast met een nieuw compilatiealbum van Michael Jackson. Het bestaat uitsluitend uit zijn griezelnummers. Natuurlijk met ‘Thriller’ maar verrassendere keuzes als ‘Heartbreak Hotel’ en het enigszins in de vergetelheid geraakte ‘Torture’ met zijn broers.

Album van de week

Dat indie meer is dan rockende gitaren bewijst Torres. “Three Futures” is een uitermate krachtig album geworden juist doordat het zulke kwetsbare muziek bevat. En daardoor onze favoriete release van deze week.

Jamie Lawson

“Happy Accidents” is het vijfde album van Jamie Lawson. Na vijfien jaar hard werken belandde zijn vorige plaat op nummer 1 in Engeland. Of dit een Happy Accident was is afwachten. Het is allemaal wat nietszeggend maar luistert wel lekker weg op kantoor.

JW Roy

Een release waar ik heel erg naar uitkeek was het nieuwe album van JW Roy. Logisch, ik volg hem al sinds zijn debuut. Binnenkort is de recensie op de website te lezen. Misschien wel vandaag!

Live albums

Er zijn ook twee live albums uitgekomen, van Pearl Jam en David Gilmour (Pink Floyd).

David Crosby

Oudgediende David Crosby heeft zijn nieuwe LP “Sky Trails” uitgebracht. Nog steeds prima bij stem en zo op het eerste gehoor één van zijn betere platen van de afgelopen jaren.

Four Tet

‘New Energy’ is een nieuw album van Four Tet. Superrelaxte muziek waar ik inderdaad nieuwe energie van krijg.

Primus

“The Desurating Seven” is een nieuw album van Primus. Hun vorige, “Primus & the Chocolate Factory with the Fungi Ensemble” viel me toch wat tegen. Misschien door te hoge verwachtingen.

Van het nieuwe album adviseer ik om het nummer ‘The Valley’ niet via een koptelefoon te beluisteren.

Ook op het album “Relatives In Descent” van Protomartyr wordt flink gerockt. Al is het allemaal wel een stuk voorspelbaarder.

Ben Frost

De buitengewoon productieve Ben Frost heeft weer een nieuw album afgeleverd. “The Centre Can’t Hold” is een buitengewoon intrigerend werkje geworden. Als een soundtrack zonder film. Bijzonder experimentele synthesizermuziek.

Jazz

Met de titelloze EP van Irreversible Tanglements en het project “Desire” van Kamasi Washington is ook de jazz liefhebber ruimschoots aan zijn trekken gekomen op deze New Music Friday. Ieder laten ze een totaal verschillend spectrum van het genre horen.

Propagandhi

Vandaag keert Propagandhi na vijf jaar ook weer terug met een nieuw album. “Victory Lap” is het zevende album van de in 1986 opgerichte band. Gestart met klassieke punk is hun muziek tegenwoordig meer emo.

Tamar Braxton

Tamar Braxton die in Nederland nooit het succes van zus Toni wist te benaderen heeft met “Bluebird of Happiness” een echt old school album gemaakt vol 90s R&B.

Dolly Parton of Bill Murray

De meest eigenaardige release deze week komt op naam van Dolly Parton die met “I Believe In You” haar eerste album voor kinderen heeft gemaakt. We zetten nog liever een K3 album op.

Het is overigens maar een nipte overwinning op Bill Murray die met het album “New Worlds” ook een bijdrage levert aan deze New Music Friday.

Het album bevat hoofdzakelijk klassieke muziek dat door Bill Murray wordt misbruikt om met met zijn karakteristieke stem een monoloog op ten gehore te brengen.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.