Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Nieuw album Silje Nergaard

Als er iemand gekroond zou moeten worden als koningin van de jazz, dan komt Silje Nergaard hiervoor in aanmerking. Dan is het ook geen toeval meer dat haar nieuwe album Darkness out of the blue in Nederland uitkwam op Koninginnedag.

De afgelopen twee, drie jaar heeft ze het druk gehad met allerlei verschillende dingen: touren door delen van Azie en Europa, een duet met Al Jarreau,

een nummer voor Thoots Thieleman’s “One More for The Road” album, samen met artiesten als Jamie Cullum, Madeleine Peyroux en Beth Hart… En dan was er ook nog tijd voor een nieuw studioalbum.

Louter positieve reacties

Een studioalbum dat 26 februari al uitkwam in thuisland Noorwegen en daar de officiele charts binnenkwam op 3. Niet alleen het kooppubliek ook de Noorse muziekjournalisten zijn bijzonder te spreken over het album:

Dagbladet: “One most well made pop albums of our times”
Aftenposten: “As adorable as always”
Adressa: “everything she does is of high-class quality”

Albumrecensie volgt in juni

De lezers van Muziekcafe zullen nog even geduld moeten hebben voor een recensie van het album. Dit staat namelijk gepland voor juni. Voor Silje zelf voelt het aan als een belangrijk album. “Het voelt als het begin van iets nieuws”. 19 mei staat ze in Paradiso, Amsterdam. De ideale mogelijkheid om haar live te ervaren. Lees hier nog even terug hoe dat in 2006 was.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.