Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Bijna niemand kan Prince zijn nieuwe album HitnRun Phase One luisteren

Prince-HitnRun Phase One

Prince heeft weer een nieuw album uit. “HitnRun Phase One” is alweer het 34e album van Prince en zijn derde in een jaar tijd. Het nieuwe album “HitnRun Phase One” van Prince staat volgens Yahoo vol dansvriendelijke funk. Ik moet hen maar op hun woord geloven aangezien ik het nieuwe album “HitnRun Phase One” van Prince zelf nog niet kan luisteren. In zijn onmetelijke wijsheid heeft Prince namelijk besloten zijn nieuwe album “HitnRun Phase One” alleen via Tidal, de streaming service van Jay Z, uit te brengen.

Geen ‘Slave’ bij Tidal

De voornaamste reden hiervoor lijkt de snelheid te zijn waarmee Prince de nieuwe muziek via Tidal kon uitbrengen, namelijk binnen 90 dagen. Passend bij de artiest die in de 90s het woord “slave” op zijn gezicht schreef en verraste door vorig twee nieuwe albums uit te brengen bij het label (Warner Music) waarvan hij zich drie decennia daarvoor nog een slaaf voelde.

De titel van het nieuwe album “HitnRun Phase One” lijkt een verwijzing naar de aanpak van Tidal, maar ook naar hoe Prince tegenwoordig concerten benadert. Vaak kondigt hij deze pas een paar uur van tevoren aankondigt. Volgens Yahoo wordt de live vibe door de alweer 57-jarige Prince heel goed benaderd op zijn nieuwe album “HitnRun Phase One”.

Muziek via internet

Met muziek uitbrengen via internet heeft Prince een moeizame relatie. Hij was een van de eerste artiesten die zijn enthousiasme tentoonspreidde over het uitbrengen van muziek via internet. In 2010 was hij er echter helemaal klaar mee en bracht een cd uit m.b.v. een aantal dagbladen.

Dit jaar haalde Prince, vlak nadat hij in zee ging met Tidal, al zijn muziek van de concurrende streaming platformen om vervolgens in juli de single “Stare” exclusief uit te brengen via Spotify. ‘Stare’ staat overigens niet op het nieuwe album “HitNRun Phase One” van Prince.

Toekomstmuziek

Prince die zijn album via Tidal uitbrengt, Dr. Dre via Apple Music. Het lijkt een ontwikkeling waar de consument niet echt op zit te wachten. Of denkt men hiermee de klant weer terug de winkel in te jagen?

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.