Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Prince heeft een kelder vol onuitgebrachte muziek

Voldoende media hebben gisteren teruggeblikt op de prachtige carrière van Prince. Zullen wij eens vooruitblikken? Bijvoorbeeld naar het ongetwijfeld prachtige tribute concert dat maandag in Paradiso plaatsvindt met o.a. Bo Saris en ook hier te zien is.

Op basis van de documentaire “Hunting for Prince’s Vault” van de BBC verwachten we de komende jaren ook nog heel veel nieuwe muziek van Prince.

Een heuse zoektocht

Paisley Park bevat namelijk naar het schijnt een kelder vol tapes met onuitgebrachte muziek, de meeste van voor “Purple Rain”. (1984) Het leek Susan Rogers die vanaf 1983 als sound engineer met Prince samenwerkte wel slim om deze tapes veilig te stellen. Het werd een heuse zoektocht. In 1987 liet ze een overvolle kelder achter gevuld met opnames van Prince.

70% is onuitgebracht

Componist Brent Fischer die de afgelopen 30 jaar met Prince samenwerkte schat dat 70% van wat zij samen hebben gemaakt nog moet uitkomen. Veelal komische en experimentele songs die eigenlijk al werden opgenomen met het idee nooit te worden uitgebracht. En misschien gaat het dus ook wel nooit gebeuren. Van één nummer hoopt Brent Fischer nog wel dat het wordt uitgebracht.

‘I’d like to see ‘All My Dreams’ come out. We enjoyed that song so much. I think it’s nine-and-a-half minutes. It’s this epic journey.”

Bron: BBC

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.