Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Een overzicht van de belangrijkste releases van Record Store Day

Record Store Day 2017

De organisatie achter Record Store Day heeft bekendgemaakt dat er dit jaar maar liefst 500 releases zullen zijn. Een enorm aantal waar wij je graag doorheen nemen door te vertellen welke releases wij graag zelf de hand op willen leggen.

All Together Now

In 2010 nam André 3000 een cover op van het Beatles nummer ‘All Together Now’. Curieus genoeg om op zoek te gaan naar de 7-inch vinyl. Ook omdat er maar wereldwijd maar 5.000 exemplaren van zijn. Nog zeldzamer is de EP “Meeting of the Waters” van Animal Collective. Slechts 1.200 exemplaren met hierop onder meer een opname van de band die plaatsvond in het regenwoud langs de Amazone.

The Black Lips brengen 450 exemplaren van vier van hun albums uit op cassette, verpakt in een Happy Meal box. Ook zijn er een aantal interessante David Bowie uitgaven, waaronder een concert uit 1974. Toen moest zelfs ik nog geboren worden.

In the picture

Danny Brown brengt een 10-inch picture disc uit en dan maakt het eigenlijk niet uit van welk nummer. Of toch wel? Nou vooruit, het gaat om de track ‘Ain’t It Funny’ van zijn laatste album en die is goeoeoed!

The Flaming Lips hebben ook iets bijzonders in petto. De LP “Onboard The International Space Station Concert For Peace” bevat zeven live uitvoeringen van hun album “Oczy Mlody” als zijnde een onderdeel van een concert vanuit het internationale ruimtestation. (niet echt natuurlijk). En aangezien wij tegenwoordig helemaal weer in de ban van The Flaming Lips zijn…

In concert

Fleetwood Mac fans! Er komt een vinyl uitgave van “Alternate Mirage”, een album met takes van hun album “Mirage”. En als je geïnteresseerd bent, er wordt ook weer eens een concert van Grateful Dead uitgebracht, maar dit is wel een bijzondere. Hun eerste buiten de VS…in Canada. Ook wordt er een bootleg van Jimi Hendrix uitgebracht en een concert van Motörhead uit 2015. Zo ongeveer hun laatste. Van Iggy Pop en ook van Lou Reed zal eveneens een concert  op vinyl worden uitgebracht.

‘Been Caught Stealing’ is natuurlijk hét nummer van Jane’s Addiction. De single wordt opnieuw uitgebracht met de albumversie, een remix en een medley met daarin onder andere een cover van The Doors. De debuutsingle ‘Hey Joe’ van Patti Smith is op Record Store Day verkrijgbaar! Ook de eerste opnames van de onlangs overleden Sharon Jones én Pink Floyd zullen het daglicht zien. (geen gezamenlijke opname vanzelfsprekend. ;) )

Prince

Picure discs van Prince (‘Little Red Corvette’ en ‘1999’) zullen ongetwijfeld gretig aftrek vinden. Evenals de singles ‘Sign O’ the Times’, ‘I Wish U Heaven’, ‘I Could Never Take The Place of Your Man’ en ‘Batdance’. Dat The Smiths iets zouden uitbrengen schreven we al eerder. Meer informatie hierover is verkrijgbaar door te klikken op de link. ook bijzonder is dat er een nieuwe nummer van The The verkrijgbaar zal zijn. Hun eerste in vijftien jaar tijd. Ook Johnny Marr doet hierop mee. Ook The War on Drugs zullen een nieuwe song uitbrengen.

Neil Young fans zijn mogelijk geïnteresseerd in de heruitgave van “Decade”. Een compilatie, maar met nummers die je niet op andere albums van hem zult tegenkomen.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.