Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Shine My Shoes voor het nieuwe swingalbum Swings Both Ways van Robbie Williams

28 november: Het nieuwe swingalbum Swings Both Ways van Robbie Williams is uit

Het nieuwe swingalbum Swings Both Ways van Robbie Williams is uit. Beluister het album Swings Both Ways van Robbie Williams hier en lees de recensie.

9 oktober: Robbie weer op de swingtour

Krap 30.000 views voor de lyric video Shine My Shoes die inmiddels twee weken geleden uitkwam. Met de 4o miljoen vertoningen van zijn hit ‘Candy’ van vorig jaar in het achterhoofd zal Robbie Williams zich toch even achter de oren hebben gekrabd of het nu wel zo’n verstandig besluit was om weer op de swingtour te gaan. Maar misschien dat de lyric video van de nieuwe single Go Gentle van Robbie Williams die 11 oktober online is gezet zijn gelijk aantoont.

Artistiek statement

De hernieuwde samenwerking met Guy Chambers waarmee Robbie Williams zijn beste werk heeft geschreven, zal echter voornamelijk een artistiek statement zijn. Hoewel over het algemeen positief, zal Robbie Williams namelijk niet helemaal tevreden zijn over hoe zijn vorige album “Take The Crown” (2012) is ontvangen. Commercieel mocht “Take The Crown” dan een succesvol album zijn, verder stond het toch vooral in de schaduw van het oudere werk van Robbie Williams. En dat is eigenlijk al het geval sinds de samenwerking tussen Robbie Williams en Guy Chambers tot een einde kwam.

Muzikale voorhoede

Ten tijde van zijn vorige swingalbum “Swing When You’re Winning” (2001) was Robbie Williams onderdeel van de muzikale voorhoede, waar deze tegenwoordig wordt gevormd door als artiesten als Katy Perry en Miley Cyrus. Het album Swings Both Ways is een moedige poging om daar weer verandering in aan te brengen. Het zou wel weer eens wat vaker over de inhoud in plaats van de verpakking mogen gaan.

Swings Both Ways

Het tweede swingalbum “Swing Both Ways” van Robbie Williams komt 18 november uit, mooi op tijd voor de kerstdagen. Op “Swing Both Ways” werkt Robbie Williams niet alleen samen met Guy Chambers, maar krijgt hij ook bijval van Olly Murs, Rufus Wainwright, Lily Allen, Michael Bublé en Kelly Clarkson. De tracklisting bevat een aantal opvallende tracks: Puttin’ On The Ritz en Minnie The Moocher, beide nummers die in de 80s een opleving qua populairiteit kenden door de filmindustrie. Naast covers zal het nieuwe swingalbum “Swings Both Ways” van Robbie Williams ook eigen composities bevatten.

1. Shine My Shoes
2. Go Gentle
3. I Wan’na Be Like You (feat. Olly Murs)
4. Swing Supreme
5. Swings Both Ways (feat. Rufus Wainwright)
6. Dream A Little Dream (feat. Lily Allen)
7. Soda Pop (feat. Michael Bublé)
8. Snowblind
9. Puttin’ On The Ritz
10. Little Green Apples (feat. Kelly Clarkson)
11. Minnie The Moocher
12. If I Only Had a Brain
13. No One Likes a Fat Pop Star

Bekijk hier Robbie Williams in actie tijdens de opnames van zijn nieuwe swingalbum “Swings Both Ways”, op de ouderwetse manier met een enorm orkest!

Robbie Williams-Swings Both Ways

Robbie Williams-Swings Both Ways

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.