Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Smashing Pumpkins: nieuw album “Monuments to an Elegy” 9 december uit, eerste single doet denken aan “Adore”

Ondanks een hoge productie in het verleden (dubbelalbum Melon Collie en Machina II dat ook goed was voor twee cd’s) werd de aankondiging dat de Smashing Pumpkins in 2015 twee nieuwe albums zouden uitbrengen toch met de nodige reserve ontvangen. Van het eerste album “Monuments to an Elegy” heeft Smashing Pumkins de releasedatum echter al bekend gemaakt: 9 december. Ook is de eerste track van het nieuwe Smashing Pumpkins album “Monuments to an Elegy” online gezet.

Voor wie het nummer ‘Being Beige’ beluistert mag het geen verrassing heten dat Howard Willing, ook verantwoordelijk voor “Adore” (1998), het album produceert. Evenals dat dit voor veel Smashing Pumpkins fans voor gemengde gevoelens zal zorgen. Maar zoals Billy Corgan zegt:

…there’s something amiss in our cosmos. Yet still, we must love. (Billy Corgan tegen Rolling Stone)

De rol van drummer wordt op het album “Monuments to an Elegy” van Smashing Pumpkins ingevuld door Mötley Crüe’s Tommy Lee. Overigens schijnt het tweede door Smashing Pumpkins beloofde album “Day for Night” wel gewoon uit te komen in 2015.

Update 7 november:

De tweede track van het nieuwe Smashing Pumpkins album “Monuments to an Elegy”, ‘One and All’, laat een steviger geluid horen dan ‘Being Beige’. De Smashing Pumpkins klinken hierop vitaal genoeg om nog jaren door te kunnen!

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.