Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Trapdoor Social maakt indruk met video voor single Great Lake

Geëngageerd, het is een beetje een woord dat aan betekenis heeft verloren omdat het te pas en te onpas wordt gebruikt. Maar er zullen weinig bands ontstaan zijn doordat de bandleden elkaar ontmoetten tijdens een milieuprogramma dat ze op school volgden.

Het was zeker een verplicht vak zal de cynicus in je roepen. Met hun tweede EP ‘Science of Love’ haalde de band in 2014 echter $35.000 op om Homeboy Industries te voorzien van panelen om zonne-energie mee op te wekken. En als Homeboy Industries dan ook nog eens een stichting blijkt te zijn die de jeugd van Los Angeles helpt aan het straatbendeleven te ontsnappen, ontvouwt zich langzaam een prachtig verhaal.

Zonne-energie

Het nummer ‘Fine On My Own’ werd in 2015 ingezet om een High School in Colorado Springs in staat te stellen meer aan muziek en kunst te doen. En in 2016 stond Trapdoor Social op de eerste editie van het Sunstock Solar Festival, dat volledig draait op zonne-energie en daarmee geld inzamelt voor de Kids Cancer Connection.

Is het dan nodig om het over de muziek te hebben voordat je naar deze band gaat luisteren? Vorig jaar verscheen het titelloze debuutalbum van Trapdoor Social. Single ‘Great Lake’ dat deze week is uitgebracht is voorzien van een prachtige video. We hebben geen idee wat de band er mee wil vertellen maar kunnen er uren naar kijken.

Progressief

Een herkenbare riff, waarbij Dust In The Wind van Kansas een inspiratie lijkt, blijkt de opmaat tot een bijzonder pakkende progressieve rocktrack. En waar voor de video kosten noch moeite zijn gespaard, geldt dit ook voor de muzikale productie. Voorwaar, inmiddels wordt het ook wel tijd dat de aarde iets teruggeeft aan Trapdoor Social.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.