Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Tyrone Davis week

Tyrone Davis-Turn Back The Hands Of Time

Dit weekend belandde “The Funk ‘N’ Soul Revolution” compilatie van Kent Records weer eens in de cd-speler. Een vrij bizarre verzameling funk en soul. Hamilton Bohannon staat er bijvoorbeeld twee keer op. En we we kennen allemaal de ongeschreven regel dat bij een compilatie elke artiest maar 1 keer voor mag komen. Nu is Bohannon wel iemand waarvoor deze regel overtreden mag worden. Naast zijn eigen (disco-) successen, is zijn muziek veelvuldig gesampled door hiphop artiesten als Jay Z en Snoop Dogg. Bohannon begon zijn carrière bij Motown en tourde daar onder meer met Stevie Wonder, Smokey Robinson, Marvin Gaye, The Temptations, Diana Ross en The Four Tops. Een dankbaar onderwerp voor een documentaire dus.

Tyrone Davis

Niet Bohannon maar het afsluitende nummer van de “The Funk ‘N’ Soul Revolution” was echter de aanleiding voor het schrijven van dit artikel. Deze eer is namelijk voorbehouden aan Tyrone Davis. De beste man kwam afgelopen week overigens weer in het nieuws. Het is dan ook niet geheel toevallig dat hij weer in mijn cd speler belandde. Naar het schijnt heeft Tyrone Davis Ludacris aangeklaagd voor plagiaat. Nu trek ik dit zeer in twijfel aangezien Tyrone Davis in 2005 is overleden. Het lijkt aannemelijker dat de familie van Tyrone Davis of de platenmaatschappij / Producer van het nummer ‘Be With You’, dat het onderwerp van de plagiaat kwestie is, hier het initiatief voor hebben genomen. Het toont maar weer eens aan dat niemand, of het nu een officiële journalist of blogger is, de moeite neemt even wat onderzoek te plegen alvorens een bericht online te zetten.

Het meest schokkende van de gehele berichtgeving is echter dat er gesproken wordt over “a soulsinger”. WTF! Drie nummer 1 hits en 30 (!) albums maken je slechts “a soulsinger”. Zijn we dan zo vergeetachtig?

Ook zijn antwoord ‘Call Tyrone’ op Erykah Badu zou meer dan een voetnoot moeten zijn. Ik roep deze week dan ook uit tot Tyrone Davis week.


Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.