Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Wordt 2013 het jaar van Pharrell Williams?

Alles wat Pharrell Williams in 2013 aanraakt lijkt in goud te veranderen

Nog niet zo lang geleden werd Pharrell Williams afgeschreven. Een echte Top 40-hit had hij in jaren al niet meer geschreven. Buiten het zicht van het Top 40-publiek bleef Pharrell Williams echter zijn eigen pad volgen met een soloalbum, NERD releases en veel hiphop en R&B producties. In een van de eerste berichten op IndebanvanNL, na de jarenlange pauze waarin ik het druk had met een niet nader te noemen radiostation, werd gerefereerd aan het feit dat R&B weer meer mainstream aan het worden was. En inderdaad, alles wat Pharrell Williams aanraakt lijkt dit jaar wel in goud te veranderen:

Robin Thicke-Blurred Lines

Daft Punk-Get Lucky

Pharrell Williams-Happy

Overigens erg grappig om te zien dat Happy op het moment van schrijven alleen nog een hit is in Nederland. De oude tijden waarin Nederland voorloopt op de trend, lijken weer te herleven.

Met producties voor Jay-Z, The Weeknd, John Legend, Miley Cyrus en Kylie Minoque nog in het verschiet kan het niet anders dan dat 2013 het jaar van Pharrel Williams wordt. Twee recente Pharrell samenwerkingen die we je zeker niet willen onthouden:

Aloe Blacc-Love Is The Answer

Daley-Look Up

Update 1 november:
Na het succes van de Despicable Me 2 soundtrack heeft Pharrell de smaak te pakken. Het gerucht gaat namelijk dat Hans Zimmer Pharrell gevraagd heeft voor de soundtrack van The Amazing Spider-Man 2. Volgens Billboard zullen Pharrell en Hans Zimmer hiervoor samenwerken met Johnny Marr (ex-The Smiths), Dave Stewart (Eurythmics) en Mike Einziger (Incubus).

Hans Zimmer heeft met al deze mensen al eens eerder gewerkt. Met Pharrell werkte hij samen voor de Despicable Me soundtrack, met Johnny Marr heeft hij de soundtrack verzorgd voor de film Inception, met Dave Stewart die van Madagascar 3 en met Mike Einziger die van The Lone Ranger.

De film The Amazing Spider-Man 2 staat gepland om mei 2014 in premiere te gaan.

Update 22 november: 24 hours of Happy

Pharrell Williams heeft weer een primeur. Hij heeft de eerste 24-uurs music video uitgebracht: 24 hours of Happy. De single ‘Happy’ afkomstig van de Despicable Me 2 soundtrack, was in Nederland al een grote hit en Pharrell probeert het nummer nu ook in andere landen in de hitlijsten te krijgen.

De 24-uurs music video van ‘Happy’ wordt gestreamd op 24HoursOfHappy.com. Even na middernacht (VS timezone uiteraard) ging de 24-uurs music video van ‘Happy’ in première met beelden van Pharrell Williams klappend langs parkeerplaatsen en winkels. Ondertussen hebben verschillende andere mensen zich in de clip bij hem aangesloten. Onder andere Magic Johnson en Tyler, the Creator. We zien ze dansen op de Hollywood Walk of Fame of voorbijkomen in een cabrio.

Op de website 24HoursOfHappy.com is het mogelijk om terug te spoelen zodat je kunt zien wie er allemaal voorbij zijn gekomen in de 24-uurs music video van ‘Happy’. Het nummer ‘Happy’ duurt slechts vier minuten. Het houdt in dat ‘Happy’ vandaag 360 keer wordt afgespeeld.

Bijzonder om te zien dat twee grootheden die samen meer dan 50 jaar popgeschiedenis overbruggen, te weten Bob Dylan en Pharrell Williams bijna tegelijkertijd een innovatieve video lanceren. Afgelopen dinsdag lanceerde Bob Dylan de videoclip voor zijn hit ‘Like a Rolling Stone’ uit 1965, waarin je op verschillende tv-kanalen de videoclip kunt bekijken terwijl celebrities het nummer playbacken.

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.