Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Recensie nieuwe album American Slang van The Gaslight Anthem

Recensie nieuwe album American Slang van The Gaslight AnthemHet lijkt weer 1978. Nederland staat in de finale van de World Cup en Bruce Springsteen heeft zojuist de soundtrack van deze zomer uitgebracht. Het stukje puur geluk in mijn cd-speler is echter niet van de hand van The Boss maar van The Gaslight Anthem. En dit keer wint Oranje de finale wél!

American Slang brengt wereldheerschappij

Net als twee jaar geleden heeft The Gaslight Anthem weer een klassealbum uitgebracht. Ook hun derde American Slang staat vol goudeerlijke melodieën volgezongen door een working class hero. In de stem van Brian Fallon weerklinkt olie, smeer en mijnstof. We luisteren niet naar poëzie van de straat maar die van het industrieterrein: American Slang.

Amerikaanse literatuur

Met de albumopener en titelsong hebben ze een radiohit in handen. Dat was het enige dat nog ontbrak om wereldheerschappij op te eisen. Er wordt heerlijk geciteerd uit de popgeschiedenis. In The Queen Of Lower Chelsea horen we (I don’t want to go to) Chelsea van Elvis Costello terug. Tekstueel hoogtepunt is de zin “Give me the children you don’t want to raise and tell me that the cool he sings you in his songs is better than my love.” Ook het nummer Orphans kan wedijveren met het beste dat de Amerikaanse literatuur heeft voortgebracht. “The clothes I wore just don’t fit my soul anymore.” American Slang staat vol met dit soort 3 minuten rockliedjes die tekstueel veel dieper gaan dan het standaard I love you idioom, zelfs als tien keer hetzelfde onderwerp wordt bezongen. Het is maar hoe je het verwoordt. Krachtig en compact.

American Slang van The Gaslight Anthem laat je weer je dromen najagen en beseffen dat als je er maar hard genoeg voor werkt echt alles mogelijk is, zelfs wereldkampioen worden!

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.